2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mutlu ve Uzun Evliliğin Sırları
YAZI #1079 © Yazan Anıl SARAÇ KARABULUT | Yayın Mart 2011
Etrafınızda çok uzun süren evliliklere rast gelmişsinizdir mutlaka. 40, 45 belki de 50 yıllık evlilikleri görünce belki de merak etmişsiniz; bu kadar uzun süre evli kalmak nasıl bir duygu diye. Ya da bu kadar uzun, istikrarlı ve mutlu bir evliliğin sırrı nedir diye sorumuşsunuzdur kendinize. Özellikle yeni evlenmiş çiftler mutlu evliliğin sırrını bilmek isterler. Özellikle de evliliklerinde problem yaşayan bazı çiftler evliliklerini sağlam bir biçimde devam ettirebilen bu çiftlere akıl erdirmekte güçlük çekerler. Uzun ve mutlu evliliğin sırrı var mıdır? Varsa nedir? Ve günümüzdeki birçok evliliğin bu denli çabuk yıkılmasının sebepleri nelerdir?

■En önemli kural saygıdır. Eşlerin arasında yaşanan ne olursa olsun, arada yaşanan tartışmalar ne denli büyük olursa olsun çiftlerin birbirlerine saygılı olmaları gerekmektedir. Saygıdan kastım şudur: Eşler kesinlikle birbirlerine hakaret etmemelidirler. Eşler arasında şiddet olmamalıdır.
■Geçmişte yaşanan hoş olmayan durumlar karşı tarafı rencide etmek amaçlı gündeme taşınmamalıdır.
■Konuşurken bireyin eşine değer vererek konuşması gerekmektedir. Bu bağlamda ses tonuna, vurgulara dikkat edilmelidir.
■Sevginin hissettirilmesi: “Ben sevgimi gösteremem” cümlesi eşler tarafından lügatten çıkartılmalıdır. Eşinizin sevgi diline göre belli tepkiler belirlenmelidir. Kimi zaman minik bir hediye veya güzel bir sevgi sözcüğü…
■Paylaşıma önem verin Eşler birbirlerine zaman ayırmalıdırlar. Son zamanlarda televizyon, sosyal ortamlar, çevre vs.. gibi sebeplerle eşlerin birbirlerine fazlaca zaman ayıramadıkları görülür. Oysa birlikte sohbet etmek, gezmek, yemek yemek gibi önemli unsurların evlilik içinde önemini yitirmeksizin var olması önemlidir.
■Özveri Özveri, olmazsa olmaz şartlardandır. Çiftlerin birbirlerine karşı birtakım fedakarlıklar içinde olmaları evliliklerinin bekası için gereklidir.
■Ailelere değer verilmesi Çiftler birbirlerinin ailelerine kendi ailelerine değer verdikleri gibi değer vermeli ve saygı duymalıdırlar.
■Düzenli bir cinsel hayat Evliliklerde önemli olan unsurlardan biri de cinsel yaşamdır. Bu konuda bir sorun yaşanıyorsa ihmal edilmeden ilgili uzmanlara (aile terapisti, psikolog, jinekolog gibi….) danışılmalıdır.
■“Önce eş, sonra çocuk” felsefesi benimsenmelidir Bireyler çocuklarını ön planda tutarak eşlerini ihmal etmemelidirler.
■Eşlere verilen değer her zaman ön planda tutulmalıdır. Unutmayın eşler arası diyalog ne kadar kavi ise buna bağlı olan pozitif ortam o denli çocuklara yansır ve çocukların psikolojik gelişimlerini o denli sağlıklı kılar.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Anıl SARAÇ KARABULUT Fotoğraf
Anıl SARAÇ KARABULUT
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Anıl SARAÇ KARABULUT'un Yazıları
► Mutlu Evliliğin Sırları Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM
► Mutlu Evliliğin Sırları Psk.Atakan ŞAHİN
► Mutlu Evliliğin Sırları Psk.İlkim ÖZ
► Mutlu Evliliğin 10 Altın Kuralı Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Mutlu ve Uzun Evliliğin Sırları' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kekemeliğin Sebepleri Haziran 2011
◊ Diş Fırçalama Savaşı Haziran 2011
◊ Anne Babalar da İnsan Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:13
Top