2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğum Yemek Yemiyor
YAZI #1092 © Yazan Anıl SARAÇ KARABULUT | Yayın Mart 2011
"Çocuğum yemek yemiyor" klasiğiyle huzurlardayız. Bu soruna, bilimsel olmayan yöntemlerle yaklaştığımızda aşağıdaki gibi maddeler çıkıyor. İyileşmenin ne kadar süreceğini bilmemekle beraber (malum, bilimsel olmadığı için matematiğini çıkaramıyoruz) her madde bizim evde işe yaramıştır. Sizde işe yaramazsa sorumlusu ben değilim. Ne demiş Baby Center? Remember, your baby is an individual.


1.Kuru üzüm. Bazen her kaşığın üzerine bir tane kondurarak. Bazen kaşık aralarında.

2.Yemeğin yanı başında bir kase de tatlı sunarak. Mandalina suyuna bisküvi olsun, elma rendesine ceviz-tarçın olsun.

3.Öğün aralarını cidden uzatarak. 11'den 17'ye kadar beklemek gerekse bile. (Bu biraz bilimsel)

4.Yedirdiğinin, çalıştım, kazandım, aldım sıralamasıyla değil, saf şükranla yenecek nimetler ve çok güzel şeyler olduğunun idrakine vararak.

5.Kendi yemeyeceğin kadar tuhaf tatta bir karışımı ona yedirmeyerek. (1. maddeyle çelişmekte ama istisnalar kaideyi bozmamaktadır)

6.Bir yemeği sevgiyle ama gerçekten sevgiyle yaparak. Çocuklarda bir cinlik var, kalp çakraları her daim temiz, ona göre.

7.Yemek üzerine Ettehiyyatü ve diğer dua-sureler okuyarak. Ne okuduğunu bilerek okuyarak.

8."Yapıyorum bakalım ama biliyorum yine yemiycek" diye bıdırbıdır etmeyerek, kötü enerji yaymayarak, hayal kırıklığını davet etmeyerek.

9."Asla kaşıkla peşinden koşmayacağım" diyen anne olmayarak, bazen merhamet gereği, bazen eskilere bir selam çakmak niyetiyle elinde kaşıkla o neredeyse orada bitmenin hisli gönül bağını da küçümsemeyerek ancak zorlamayarak da. Oyun arasında. Sohbet ederken. O eski anneyi sevimli/sıcak buluyorum. Yeni anneyi, gururunun/reddedilme korkusunun vardığı safhadan dolayı pek değil. Bir de vakti yok. Çok koşuyor muyum? Yok, ben de arada kalmış bir anneyim. Bir öyle bir böyle. Eskiyle yeni. Doğuyla batı. Kuzeyle güney. Society vs Individual. Ama güzel manzara mı, bence güzel...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Anıl SARAÇ KARABULUT Fotoğraf
Anıl SARAÇ KARABULUT
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Anıl SARAÇ KARABULUT'un Yazıları
► Çocuğum Yemek Yemiyor Psk.Atiye KAYTAZOĞLU
► Çocuğum Yemiyor Psk.Esra TAŞDEMİR SEYİTOĞLU
► Yemek Bağımlılığı Psk.Fazilet ARKAT
► Çocuklarda Yemek Seçme Psk.Seda BOYACIOĞLU
► Duygusal Yemek Yeme Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
► Yemek Yemenin Psikolojisi Psk.Esra TAŞDEMİR SEYİTOĞLU
► Çocuklar ve Yemek Yeme Psk.Büşra BÖREKÇİ
► Aşırı Yemek Yeme Nedir? Abdullah ÖZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Çocuğum Yemek Yemiyor' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kekemeliğin Sebepleri Haziran 2011
◊ Diş Fırçalama Savaşı Haziran 2011
◊ Anne Babalar da İnsan Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:03
Top