2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Seks İşçileri ve Müşterileri, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkları Önleme
YAZI #1177 © Yazan Doç.Dr.Tuncay TAŞ | Yayın Haziran 2011
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, Seks iççileri ve müşterilerinin dikkat etmesi gerekenler
İster seks işçisi ister müşteri olun;
—Eşiniz varsa eşinize bulaştırabileceğiniz hastalıkların bilincinde olmalısınız.
—İlişkiye gireceğiniz kişinin dış görünüşüne bakarak bilinç durumu ve sahip olduğu hastalıklar hakkında fikir sahibi olamayacağınızı unutmayın.
—Cinsel ilişkide bulunacağınız yerin hijyen kurallarına uygun olmasına dikkat edin.
—İlişkiye gireceğiniz kişinin vücudunda açık yara, ülsere alan, kaşıntılı lezyon olduğunu fark ederseniz ilişkiye başlamayın, ilişki kurmayın.
—Göz akında sararma fark ederseniz ilişkiye başlamayın.
—Cinsel organlardan gelen kokulu ve renkli akıntı varsa ilişkiyi sonlandırın
—Cinsel ilişki sırasında cinsel organlardan gelen sıvılara (meni ve kadın zevk sıvısına) temas etmeyin.
—Mutlaka *prezervatif kullanın.
—*Prezervatif yırtıklarında yapmanız gerekenlerin olduğunu unutmayın.
*Prezervatif yırtıklarında neler yapmalısınız?
Meni ve kadın zevk sıvısından, derisi ince olan cinsel organlar, ağız, anüs ve zedelenmiş ciltten cinsel yolla bulaşan hastalıklar bulaşmaktadır.
Prezervatif yırtıklarında seks işçisi müşterisinin yapması gerekenler:

Vajinal, Anal ve Oral ilişki sırasında:
İlişkiyi sonlandırın.
Penis derisinin zevk almanız için doğası gereği ince olduğunu ve kolayca zedelenebileceğini unutmayın, prezervatif yırtıklarında mutlaka banyoda ılık suyla sabunla yıkayın.
Yumurtalık kesenizin buruşuk gözenekleri vardır buraları daha önceden parfüm, alerjenler ve kimyasal maddelerle gözle görünmeyen şekilde tahriş etmiş olabilirsiniz, penis derisi gibi enfeksiyon kapma odağı olabileceği çoğu zaman bilinmez, ayrıca vajinal ve idrar yolu akıntılarında buralar mikropları tutar mutlaka banyoda ılık suyla sabunla yıkayın.
Gelelim müşterinin eşinin ya da panterinin nasıl etkilendiğine
Eğer erkek tek eşli değilse eve yalnız başına gelmez, diğer seks panterinin kendi idrar yolunda, penis ve yumurtalık dersinde konaklanan bakteri, virus ve mantarla

KORUNUN VE SEVDİKLERİNİZİ, AİLENİZİ KORUYUN!

Bir de seks işcilerine kulak verelim
Bugün seks işçileri amaçlarının fuhuş sektörünü ve cinsel azınlık kültürünü teşvik etmek ya da topluma dayatmak olmadığını bildirilerinde dile getirmektedirler. Her seks işçisi kendisinin son işçi olmasını, diğer insanların bu yola başvurmamasını toplumun her bireyi kadar istediklerini dile getirmektedirler.

* PREZERVATİF
Kılıf, kaput, prezervatif, kondom ülkemizde aynı anlama gelen doğal kauçuk lateksten yapılmış sertleşmiş penise takılan kılıftır. Hamileliği ve cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemek için kullanılır. Erkek kondomu, ülkemizde yeteri kadar kullanılmayan birçok korunma yönteminden sadece biridir.
M.S. 1654 G. Fallopius isimli İtalyan Anatomist hayvan bağırsağından penise takılmak üzere kılıf yapmıştır. Kılıfı kullanan erkeklerin sifilizden korunduğunu gözlemlemiştir. Ancak kılıfın ilk kullanımı eski Mısıra kadar dayanmaktadır. 1981 yılında baş gösteren AIDS ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalık salgınları nedeniyle kondom yaygın şekilde kullanılmaya başlanmıştır.
Günümüzde lateksten yapılan prezervatifler mikropları geçirmemektedir. HIV ve cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklar açısından koruyuculuğunu şu araştırmayla daha iyi anlayabiliriz.
“HIV geçişini önlemede prezervatif etkinliğini gösteren en çarpıcı çalışmalar eşlerden birinin HIV pozitif olduğu vakalarla ile ilgilidir. İki yıldan uzun bir sürede düzenli ve tam prezervatif kullanıldığında HIV riski sıfıra yakınken, tam ve sürekli kullanılmadığında HIV riski ortalama %14–21 arasında değişmektedir.” (Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Tanı ve Tedavi Rehberi Düzenleyenler Olcay Neyzi, Nuray Özgülnar 2006)
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tuncay TAŞ Fotoğraf
Doç.Dr.Tuncay TAŞ
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın Makaleleri
► Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Op.Dr.Kenan ERTOPÇU
► Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Prof.Dr.İlker GÜNYELİ
► Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık ve Enfeksiyonlar Op.Dr.Furkan KAYABAŞOĞLU
► Cinsel Birleşme ile Bulaşan Hastalıklar Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Seks İşçileri ve Müşterileri, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkları Önleme' başlığıyla benzeşen toplam 62 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:55
Top