2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Edemedik
YAZI #1251 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Ekim 2011
PKK İLE HİÇBİR ZAMAN PKK KADAR MÜCADELE EDİLMEDİ

PKK ile PKK kadar mücadele edilmedi bu ülkede!

PKK yıllar önce sözde bayrağına orak ve çekiç koyarak siyasi düşüncesini ve projesini açıkça deklare etti. Hatta tüm ülkemize, “Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorum” demeye çalıştı. PKK çekinmedi, açık oldu, kendisini samimi olarak bu şekilde ilan etti ama biz onun bu yönünü, dini bütün bir müslüman kültüründe günbegün taban bulduğunu gördüğümüz halde bir kez olsun ağzımıza almadık, hep yok saymaya çalıştık.

PKK elebaşı yazdığı kitabında sık sık İslam dinine uzak, sosyalizme ve kominizme yakın durduklarını, bunun partilerinin hiç değişmeyecek ilkeleri olduğunu söyledi. Ama bizler, “Terörle mücadele çok yönlü olmalı, içinde de psikolojik harekat mutlaka bulunmalı” dediğimiz halde bu gerçekleri nedense toplumun nazarından hep uzak tutmaya çabaladık. Bunu da büyük ölçüde başardık!

PKK içindeki sünnetsiz kişilerle, İran ve Suriye uyruklu olanlarıyla da bize sık sık “kendi aleyhine” olduğu halde mesajını vermekten geri durmadı. Yıllarca, “Bizi tanıyın, biz sizin düşündüğünüz gibi değiliz” demek için haykırdı ama bunu da işitemedik! İnsan duymak istemediğine bu kadar mı sağır olabilir böyle!

Baktı ki göreceğimiz, anladı ki işiteceğimiz yok, kendisi aleyhine olmasına karşın verdiği bu mesajların dozajını sürekli artırdı, “uyanın, anlayın bizi, kendinize gelin” feryadına başladı. Mesela bebekleri katletti, masum Kürt halkını sokak ortasında defalarca infaz etti. Biz ise daha bunu doğru düzgün algılamaktan ve anlamlandırabilmekten bile hep uzak durduk! “Kahrolsun PKK demeyi, hainler sıfatını yakıştırmayı, yapanları lanetliyorum” sözlerini yeterli gördük.

Olmadı ramazan ayında eylem yaptı, hatta cami imamını katletti, daha da ileri gitti namazla dalga geçti, yağmur yağarken “İsmail işiyor” diyerek (haşa) Allah ile bile dalga geçti. Bir örgüt bu kadar kendisine düşman olabilir; bir örgüt kendisiyle mücadele edenlere ancak bu kadar destek olabilir ama biz onun kadar bile yardım edemedik bu mücadelemize. PKK daha ne yapsın!

Bir iki şehit verdirdi, baktı ki işitmiyoruz bu sayıyı daha da çoğalttı. Gördü ki olmuyor, bu sayıyı yirminin üzerine bile çıkardı. Bunu kendi halk desteğini yok etme riskine rağmen yaptı. Çünkü kendisini bitirmek için ancak o zaman harekete geçtiğimizi gördü. Yine destek oldu. Bizi zorlayarak harekete geçirmek için canla başla çırpındı.

Telsiz konuşmalarında “Kazandakilerle irtibatımız kesildi. Bu operasyonlar bizi mahvetti. Eleman bulmakta zorlanıyoruz…” gibi tamamen lehimize, operasyonlarla zor durumda kaldıklarına, yani etkili ve kesintisiz operasyonların ne kadar çok işe yaradığına dair güçlü mesajlar da verdiler. Ama yine de içimizdeki “Bu iş silahla olmaz” diyen Fransızlara engel olamadılar. Hatta terör bitmediği halde, “Operasyon bitti, rutine dönüyoruz” diyen yetkililere bile.

“Operasyon işe yarıyordu, bizi bitirecekti, bunu telsiz konuşmalarıyla kaç defa dedik anlatamadık” diyerek umudunu yitirmediler; yine bize “bize rağmen” yardımcı olmaktan vazgeçmediler. Öyle ki deprem gibi bir afette, ülkenin doğusuyla - batılısıyla yasta ve acıda birleştiği hassas bir duygusal dönemde bile eylem yapmaktan geri durmadılar. Bu süreçte trafik kontrolü yapan iki polisimizi sırtından, Bingöl’de halkın içine canlı bomba sürerek haince eylemlerini sürdürdüler.

Kendi yandaşlarının dahi tepkisini çekme riskine rağmen, taban kaybetmeyi bile göze alarak, “Bizle mücadelede gevşemeyin” dediler. Ama yine seslerini duyuramadılar bu ülkede. Tam bugün kalkıp Irak’ın kuzeyini bombalayan uçaklarımız için adeta, “Bak bombalanacak kamplar vardı da halen, hepsi bitmemişti madem neden bu eylemlerimizi beklediniz, ey halk anla, uyan” dercesine.

İran’da, Suriye’de Kürt halkının ülkemizdeki kadar bile hakkı yokken orada buradaki kadar eylem yapmayarak, İran’ın etkili operasyonlarından sonra “pişmanız ve ilelebet çekiliyoruz” diyerek, oradaki idamdan çok korktukları mesajını vererek yine bize bir sürü mesaj gönderdiler ama yok, bunları da anlatamadılar.

Bir örgüt, üstelik de hain bir terör örgütü bundan daha fazla nasıl yardımcı olabilir ki düşmanına. Dünyada düşmanına, o düşmanının kendisinden bile daha fazla yardımcı olan başka bir örgüt var mıdır!

Söyleyin:

30 yıldır PKK ile PKK kadar bile mücadele edemedikse suç kimin!

İzzet Güllü
psikolog
MDH
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Edemedik' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:54
Top