2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Beni Bul Anne!!!
YAZI #1289 © Yazan Psk.Elif Sultan DEMİRHAN | Yayın Aralık 2011
Bugün dünyaya çocuklar hepsi aynı pencereden mi bakıyorlar? Kimileri pencerenin dışarısından bakıyor kimileri içerisinde. Kimisi içeride üşüyor, kimisi dışarıda… Kendilerinin hiç suçu olmadan bozulmuş bir düzene istemeden de olsa geliyorlar. Hiç bilmediğimiz bir ülkeye gidişimiz ve orada kimsesiz oluşumuz gibi.
Hayata geleli çok olmadı henüz. Kim yazdı bu kaderi onlara, kim istedi böyle olmasını. Hangi çocuk madde kullanıyorum diye mutludur ya da hangi çocuk ben büyünce hırsız olacağım der! Karıncaların hayatını düşünürken nasıl katiller yetiştirilir yetişkinlerin maharetlerinden sayılabilir.
Küçük prens gibi bu gezegene gelirken koyunun çiçeği yemesini istemeyecek kadar hassas ve insan gelip, başkalaştırılan çocuk.
Kim suçlu; taş atan çocuklar mı, onları taş atmaya zorlayan biz büyükler mi? Geçen günlerde bir çocuk danışanım oldu. Annesi yalan söylüyor diye getirdi. Çocuğa neden kurtulmak istiyorsun diye sorduğumda ‘YALANDAN’ dedi. O kadar temizler ki, annesinin dikkatini ve onayını almak için yaptığı hatadan öylesine pişman ki, bu çocuk nasıl suç işler bunu düşünmek gerek sanırım.
Dönüp inşa ettiğimize bakalım, çocuk suçlu oranına, çocuk madde bağımlısı oranına. Nasıl vazgeçirdik onları hayallerindeki dünyadan. İzin verelim dünyayı kursunlar, hapsetmeyelim kendi kurgulanmış zihinlerimize onları. Nasıl da kendi umutsuzluğumuzu taşıtıyoruz onlara. Anne baba olmayı, çocuğu doğurmak olarak algılayan zihinler olmaktan çıkaralım. Ama bize de şöyle yapıldı diye serzenişleri duyar gibiyim. Acıtarak mı tedavi olunur mu hiç?
Sokaklarda bir şeyler satan çocuklar, küçük yaşta kadınlaştırılan kızlar, tacize uğrayanlar hangi suçun cezasını çekiyorlar. Dünyaya gelirken umdukları limanlar nereye gitti? Sokakta yaşayan çocuklar üşüdüğünde anneleri nasıl olur da üşümez. Babalarının her gün yeni güne uyandıklarında nasıl önemli bir rolleri var ki baba olmak gibi kutsal ve yüce bir vazifeyi reddederler.
Bu kaderi tayin eden kim diye isyan eden yetişkinler, kendi kaderlerini yönlendiren anneleri –babaları gibi tayin eder olmuşlar küçük bedenlerin yaşamını.
Bir kedi bile çocuklarını doğurur doğurmaz bırakamazken nasıl bir duygu bıraktırıyor o küçük elleri. Nasıl bir vicdan itiyor onları soğuğa, karşıdan karşıya geçerken bırakamazken nasıl oluyor da yalnızlığa terk ediliyor çocuklar.
Bırakmayın bugün çocuklarınızı. Belki burada büyük görev annelere düşüyor. Karanlığa mum yakamıyorsak yanan mumları söndürmeyelim. Bulalım kaybettiğimiz çocukluğumuzu, çocuklarımızı? Kuralım mı başka bir dünya ve son olarak küçük prensten bir alıntı ile bitirmek istiyorum; Gökyüzüne bakın. Kendinize “Acaba koyun çiçeği yedi mi, yemedi mi?” diye sorun. Bakın her şey nasıl da değişiyor…
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Elif Sultan DEMİRHAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Elif Sultan DEMİRHAN'ın Makale ve Yazıları
► Sakın Beni Bırakma Anne! Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
► Anne-Baba Beni Görün Lütfen! Psk.Ayşenur KARAKÜLAH
► Aynala Beni! Psk.Hazan ŞAHNAOĞLU
► Tamamla Beni Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
► ' Beni Kimse Anlamıyor ' Psk.Kevser MAZI ARSOY
► "Çocuğum Beni Dinlemiyor!" Psk.Sibel ŞEN
► Eşim Beni Aldatıyor Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
► Eşim Beni Hiç Anlamıyor Psk.Bilge ÇAPOĞLU
► Ergenlik:Beni Anla Psk.Nesteren GAZİOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Beni Bul Anne!!!' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Fedakarlık Mucizesi Kasım 2010
◊ Sen, Ben ve Egom.. Mayıs 2012
◊ Nisan ve İnsan.. Nisan 2012
◊ İrade Denetimi Şubat 2012
◊ ‘um ki Yıkılmayasın’ Aralık 2011
◊ Önce İnsanız.. Eylül 2011
◊ Kaybettiklerimiz.. Ağustos 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:31
Top