2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Marketlerde Satılan Mamalarla Kliniklerde Satılan Mamaların Bir Farkı Var Mıdır, Neden Arasında Fiyat Farkı Bu Kadar Çoktur, Evde Kendimiz Mama Yapamaz Mıyız?
YAZI #1420 © Yazan Vet.Hek.Çağrı YILMAZER | Yayın Mayıs 2012
Öncelikle eğer yeterli ve dengeli besinleri (protein vitamin mineral yağ vb…) sağlayacak ve zararsız olacak şekilde verecekseniz tabii ki de evde mama yapabilirsiniz. Bu sizin tercihinize kalmış fakat dengelemede yaptığınız bir hata köpeğinizde ağır hastalıklar da oluşturabilir. Örneğin kesinlikle kendi yediğiniz yemek artıklarını vermeyin, çünkü içindeki tuz oranı yağ oranı köpeğiniz için çok çok zararlıdır. Evet köpeğiniz veya kediniz bu mamayı severek yer, evet sokak hayvanları da neredeyse hayatı boyunca ev artıklarıyla besleniyor doğru fakat sokak hayvanlarının başına hiçbir kaza gelmezse ortalama yaşam süresi 4-6 yıl ile sınırlıdır. Eğer köpeğinizi 4-6 yıl sonunda çok ağır hasta olmasını istemiyorsanız kendimize veya çocuğunuza gösterdiğiniz özeni ona d agöstermeniz gerekmektedir.
Gelelim kuru mamaya;
Premium ürün diye geçen pahalı ürünler:
1. En kaliteli malzemeleri kullanırlar.
2. Her poşetteki paketteki mamanın özelliği aynıdır.
3. En önemli nokta ise içinde vücudun sindirebileceği kullanabileceği besin diğerine göre çok daha yoğundur. İşte bu sebeple gereken temel besinleri alması için köpeğimize veya kedimize vermemiz gereken miktar diğer besinlere oranla yarı yarıya azalacaktır. Çünkü ucuz mamalar samanla çoğaltılmış gibidir. 100 gr da alacağı temel besini ucuz mamalardan 300 gr verseniz anca alır. O yüzden pahalı gibi görünmesine rağmen Premium mamalar aynı hatta daha ucuz bir fiyata gelecektir.
4. Mama kaliteli olduğunda bütün besinler tam ve dengeli sağlandığında hastalığa karşı direnç artacak enerjik parlak tüylü ve bakımlı bir köpeğiniz olacaktır. Oysa ucuz bir mamanın her poşetinde bile farklılıklar varken bunları beklemek olanaksızdır.
5. Verilen kaba madde az temel madde çok olduğundan dışkılama sayısı yarı yarıya azalacaktır.
6. Kaliteli araştırma ve geliştirme laboratuarları tarafından oluşturulur ve sürekli denetlenir. Bir sorun olduğunda davacı olabileceğiniz ve karşılığını alabileceğiniz bir merkez vardır. Tüketici haklarını savunabileceğiniz bir platformdur.
Market ürünü denilen ucuz mamalar ise:
1. Genellikle düşük kaliteli artık malzemeleri kullanırlar.
2. İçerikleri Pazar maliyetine göre parti parti hatta paket paket değişebilir.
3. Besin daha az yoğundur böylece ucuza aldığınız bir mamayı en az 3 katı kadar fazla vermeniz gerekir bu da mamanın pahalı mamadan 3 kat daha hızlı bitmensini sağlar.

Veteriner hekimlerin kuru mama satmasına kızan bazı hayvan severler vardır. Kuru mamayı petshoplar ve süpermarketler sattığında herhangi bir belge almaları gerekmez ve bir sorun olduğunda muhatap olacağınız kimse olmaz.
Veteriner hekimler bu Premium kuru mama satma için belge almak zorundadır, ticari kafayla değil sağlık ve kalite düşüncesiyle satılır. Ayrıca kaliteli kuru mamalar piyasaya göre pahalı olduğundan insanlar veteriner hekimin bu satıştan çok fazla para kazandığını düşünmektedir. Veteriner kliniği bir bakkal dükkânı değildir bir hekim cebine girecek parayı aldığı eğitimden deneyimlerinden ve hekimliğinden kazanır. Her veteriner hekim de kuru mama satışı yapamaz. Zaten tercih hayvan sahibinindir kimse kimseyi bu mamaları alması için zorlamaz sadece tavsiye eder. Kaldı ki eğer tüm besinleri dengeleyebilirseniz evde yaptığınız mamalar ile de petinizi besleyebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Çağrı YILMAZER'in Yazıları
► Hayvancılık Politikasında Fiyat Denklemi Vet.Hek.Dr.Mustafa ALTUNTAŞ
► Evde Beslenen Bazı Egzotik Hayvanlar Vet.Hek.Bora BİLGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Marketlerde Satılan Mamalarla Kliniklerde Satılan Mamaların Bir Farkı Var Mıdır, Neden Arasında Fiyat Farkı Bu Kadar Çoktur, Evde Kendimiz Mama Yapamaz Mıyız?' başlığıyla benzeşen toplam 99 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Köpeklerde Kusma Mayıs 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:04
Top