2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bir Tutam Özen
YAZI #1495 © Yazan Psk.İlknur PEDER | Yayın Ağustos 2012
BİR TUTAM ÖZEN

Evliliğe hazırlanırken eş adaylarında bir başka heyecan, başka bir mutluluk hemen fark edilir. Sevgiyle ışıldayan gözler, birbirini görmek için can atan, beraber olmak, birlikte konuşmak, gezmek için her fırsatı değerlendiren, sevgilerini ifade etmek için en güzel sözleri, en anlamlı hediyeleri seçen eşler. Pekiyi bu kadar heyecanlı ve güzel başlayan, her iki tarafın da sevgiyi doya doya hissettikleri, birlikte yaşamak, bir hayatı paylaşmak için kurdukları evlilikte, sevginin aynı şekilde, hatta büyüyerek devam etmesi için ne yapılmalı?

Eşlerin birbirine vakit ayırması, kısa süreli de olsa tatile çıkmak, baş başa zaman geçirmek, sohbet etmek ama birbirini iğnelemeden eleştirmeden sohbet etmek herkesin bildiği ama nedense pek hayata geçiremediği basit ve etkili davranışlar.

Sevgiyle, güzel söz, emekle ve zevkle hazırlanmış bir yemek, özenle hazırlanmış şık bir sofra, özenle paketlenmiş şık bir hediye, özenle hazırlanan küçük sürprizler çoğumuzun bildiği ve nedense hep karşı taraftan beklediğimiz şeyler..

Yeterince emek sarf edilmediği ve gerekli şartlar yerine getirilmediği için bazı evliliklerde sevgi azalır hatta tamamen yok olurken aralarındaki sevgi ve saygıyı ömür boyu kaybetmeyen eşler de çoktur. Evlilikte birlikte yaşanan, paylaşılan bütün güzellikler sevgiyi canlı tutar. Günlük hayatta ihtiyaçların karşılanması için gösterilen çaba önemli olduğu kadar yapılan şeylerde incelik de önemli. Bireyin bu inceliği kazanması kişisel gelişimle mümkündür.

Bazı erkekler eve vaktinde gelmeyi, evin ihtiyacını karşılamayı eşe sevgi gösterisi olarak yeterli sayar. Hatta bazı beyler para kazandıkları için eve geç geleceklerini haber verme sorumluluğunu bile kabul etmezler. Bazı kadınlar da aynı şekilde ev halkı için güzel yemekler pişirmeyi, evi düzenli tutmayı sevgi gösterisi olarak kabul eder ve karşılık görmemekten takdir edilmemekten yakınır.

Halbuki bunların yapılması kadar yapılış şekli yaparken söylenen sözler ve davranışlar da önemlidir. İlgisiz davranarak veya kötü sözler sarf ederek yapılan şeyler değerini de kaybeder ve her ne kadar sevgiyle yapılmış olsa da pek de sevgi ifade etmez insanlar için..

sevgiyi hissetmek ve heyecanı artırmak için eşlerin birbirine söyleyeceği birkaç tatlı söz birkaç takdir sözü, geçmişte yaşanan bir tatlı anıyı hatırlatmak bile eşlerin yüreğini ısıtıverecektir. Yine her şeyi problem etmemek, beklentileri ve duyguları karşı tarafı suçlamadan doğru ifade etmek evin huzurlu ortamını gerginlikten koruyacaktır. Eşlerin birbirine güvenmesi ve derin duyguları anlaması, üzüldüklerinde uygun dille teselli etmesi, dışarıdan gelen olumsuz etkileri hafifletecektir. Bunun için eşler birbirine yeteri kadar zaman ayırmalı.

İş yoğunluğu, televizyon ve bilgisayara düşkünlük vb. nedenlerle birlikteliğin azalması da eşlerin sevgiyi daha az duymalarında etkili. Halbuki eşler birbirlerine ne kadar çok sevgi gösterir, ne kadar birbirinden güç ve destek alırlarsa karşılaştıkları sorunların üstesinden de o kadar kolay gelir, çocuklarına da o kadar huzurlu ve güzel bir eğitim ortamı hazırlamış olurlar.

Eşiniz için gösterdiğiniz çaba ve özen hiç azalmasın. Özen ve emek sıradan bir kase çorbayı bile tadına doyulmaz ve eşsiz yapar. Misafirlerimize, komşumuza, iş gereği görüştüğümüz insanlara verdiğimiz önemi, özeni eşimiz hayat arkadaşımız da hak etmiyor mu ?




İLKNUR PEDER
KÖPRÜ KİŞİSEL GELİŞİM
Psikonur07@hotmail.com
535 3742801
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İlknur PEDER'in Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Bir Tutam Özen' başlığıyla benzeşen toplam 1 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Öteki Ağustos 2012
► Erotik Boğulma Ağustos 2012
► Özürlü mü Defolu Mu Ağustos 2012
► Kabullenmek Ağustos 2012
◊ Keyifli ve Sağlıklı Ağustos 2012
◊ Sevgiye Evett Ağustos 2012
◊ Zamanda Yürümek Temmuz 2010
◊ Kendimize Çelme Takmak Temmuz 2010
◊ Sınav Kaygısı Temmuz 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:43
Top