2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazerle Dövme Silme
YAZI #1514 © Yazan Dr.M. Serkan DİNAR | Yayın Eylül 2012
Dövme tarihi çok eskiye dayanan anadoludan afrika kabilelerine kadar dünyada birçok yerde yapılan bir cilt boyama tekniğidir. Günümüzde popüler hale gelen dövme merkezleri sayesinde yaygın olarak yapılmaktadır. Dövme yaptıranlarda oran vermek gerekirse % 60 lık kesim yaptırdığı dövmeden vazgeçmekte silme yada başka dövmeyle kapatma yoluna gitmektedir.
Dövmeyi tamamen silme işleminde altın standard Q switch lazer sistemidir.

Siyah rengin güneşi daha çok çekmesi prensibine benzetilirse, lazer ışığı da aynı şekilde siyah renkli renge daha hızlı cevap vermektedir. Ancak hassas uçlu lazer sistemleri sayesinde mavi,kırmızı,yeşil renklere de hızlı şekilde cevap alabilmekteyiz.
Lazerle dövme silmede kaç seans tedavi gerekeceği dövmenin renginin koyuluğuna ve derinliğine göre dğişmektedir. Ortalama 1 hafta arayla 3 seans tedavide renkte oldukça belirgin açılma sağlanmaktadır.
Lazer tedavisinde uyuşturucu krem ve özel kristal soğutucular kullanıldığından ağrı oldukça az olmaktadır.
Tedavi sonrası güneş koruyucu ile güneşten koruma önerilir.
Tedavi sonrası ilk gün lazer ışınıyla parçalanan pigmentler ciltte ortaya çıkar dövme rengi aynıymış gibi görünür. Daha sonra günler içinde renk gittikçe açılarak yok olmaya başlar.
Fiyatlandırma seans başı dövme büyüklüğüne göre 250-750 tl arası değişmektedir.
Ortalama kibrit kutusu büyüklüğünde dövme için tedavi bedeli 1000 tl olarak söylenebilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
M. Serkan DİNAR Fotoğraf
Dr.M. Serkan DİNAR
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.M. Serkan DİNAR'ın Yazıları
► Dövme Sildirme İşlemi - Lazerle Dövme Silme Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Lazerle Genital Estetik Op.Dr.Atıl AKTAŞ
► Lazerle Varis Tedavisi Prof.Dr.Levent OĞUZKURT
► Lazerle Varis Tedavisi Prof.Op.Dr. Neyyir Tuncay EREN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Lazerle Dövme Silme' başlığıyla benzeşen toplam 8 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Smartlipo-Lazer Lipoliz Mayıs 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:49
Top