2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evdeki Sinsi Düşman ?
YAZI #1526 © Yazan Psk.Dnş.Adem ŞAT | Yayın Ekim 2012
Başlığı gören herkesin içine şüphe düştü değil mi? Allah Allah kim bu düşman? Ne diyor bu adam yahu? Maalesef Televizyon. Gelin bir misalle anlatayım olayı.

Mankurt Efsanesi tarihin derinliklerinde Türk kavimlerine uygulanan bir işkence ve asimilasyon şekli olarak bilinmektedir. Bu efsaneye göre kafasına ıslak koyun derisi geçirilen kişi, güneşin altında günlerce bekletilmekte, ıslak deri yavaş yavaş kurumakta ve kişinin kafasına müthiş bir basınç yapmaktadır. Güneşin altında kafası gittikçe sıkılan kişi, yapılan işkencenin dayanılmaz tesiriyle kendisini, geçmişini, ideallerini ve şahsiyetini şekillendiren birçok değeri kaybetmektedir. Bu şekilde mankurtlaşanlar, şuuru kaybolmuş, yönlendirilmeye açık, kendi geçmişine ve benliğine hissiz, duygulardan yoksunlaşmış, sahibine şartsız olarak bağlı birer robot haline gelmektedir. Günümüzde de yapılan araştırmalar TV seyreden kişilerin, problem çözümünde daha başarısız ve psikolojik anlamda daha mutsuz olduğunu gösteriyor. TV bizi tembel, miskin, düşünmeyen, üretemeyen bir millet haline getirdi. Televizyon o kadar hayatımız içinde ki bir an bile başından ayrılamıyoruz. Hekimoğlu İsmail in çok güzel bir sözü var bu konuda. Der ki: ‘’Bizde TV lu odadan TV suz odaya gitmek hicret sayılır’’. Hadi ebeveynler neyse desek ya çocuklar maalesef onlar da şuursuzca TV seyrediyor saatlerce. Hem de hiçbir program seçmeden önüne ne gelirse. İnternet çok zararlı dendi, güvenli internet sistemine geçilerek çok şükür internetin zararlarından kurtardık çocuklarımızı. Peki güvenli internet var da niçin güvenli TV yok? TV da güvenli olsa çocuklarımızı, gençlerimizi TV nun de zararlarından korusak. Nerden çıktı bu? TV nun de güvenlisi mi olur diyeceksiniz. Herkes artık biliyor 25. Kare ve Subliminal reklamcılık yöntemleriyle çizgi filmler içerisinde çocuklarımıza nelerin empoze edilmeye çalışıldığını. Lütfen artık uyan Türkiye. Koynunda yılan besliyorsun, eğer tedbirini almazsan seni sessizce zehirleyip öldürecek. Basıver kumandanın düğmesine, kapatıver televizyonu. Sonra çek fişini ,koy kutusuna at depoya yada günde bir saatten fazla seyretme. Oturun ailecek muhabbet edin, oyunlar oynayın, kitap okuyun beraberce, hikâyeler anlatın birbirinize. İnanın gerçek mutluluk TV suz hayatta. İlk on beş gün biraz zor geçecek günler ama sonrası mükemmel. Deneyin göreceksiniz.

TV SİZ NİCE MUTLU GÜNLERE…



Kaynak: Adem ŞAT
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Adem ŞAT Fotoğraf
Psk.Dnş.Adem ŞAT
Kayseri
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi23 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Adem ŞAT'ın Makale ve Yazıları
► Evdeki Ergen ile İletişim Psk.Nihan ARDA
► Evdeki Huzur, Mutluluk Budur... Psk.Yasemin MERİÇ
► Sinsi Hastalık! Lohusa Sendromu Psk.Beniz YILMAZ
► Dost Sandığımız Düşman : Televizyon Psk.Dnş.Tuğba ŞENDİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Evdeki Sinsi Düşman ?' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Toplum (Polis) Trafik Kasım 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:39
Top