2007'den Bugüne 92,258 Tavsiye, 28,211 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Baba Sevgisi Başarının ve Mutluluğun Temeli
YAZI #1529 © Yazan Psk.Dnş.Adem ŞAT | Yayın Ekim 2012
Eeeee malüm Babalar gününe az kaldı. Bu konuda yazmadan olmaz. Baba insanın sebepler dairesinde yaşam kaynaklararından biri. Görüştüğüm bir çok genç babasından şikayetçi. Hemen hemen hepsi babasının çok katı kuralcı olduğundan, az harçlık verdiğinden, hayatlarını kısıtladığından, sürekli ders çalış demesinden, ve bunun gibi bir çok konudan şikayetçi . Hepsine sordum peki siz baba olsaydınız ne yapardınız diye. Neredeyse hepsi biraz durup düşündükten sonra babalarımız haklı bizde olsak böyle davranırdık. Dediler. Aslında çocuklar babalarına çok ters düşmek istemiyor. Hayata bakışları neredeyse babalarıyla örtüşüyor çocukların. Burada en büyük problem çocuklarla babalar arasındaki iletişim kopukluğu. Öyle Babalar tanıyorum ki onbeş yirmi yaşına gelmiş çocuğunu daha bir kere bile saçını okşayıp sevmemiş. Neymiş efendim örfümüz de adetimiz de yokmuş böyle şeyler. Peki böyle bir ailede yetişen bir çocuğun hayata sevgiyle bakması pozitif bir yaşam sürmesi mümkün mü? Bazı Babalar da var onlarda da durum tam tersi. Biz arkadaşız hocam baba oğul dan daha öte bizim samimiyetimiz. Bu yaklaşımların ikiside yanlış. Orta yolu bulmak lazım. Çocukla Baba arkadaş olamaz, olmamalı da. Çünkü çocuğun hayatında onlarca arkadaşı vardır zaten, ama gel görki senden başka Babası yok. Sen de Baba değil de arkadaş olursan bu çocuk Baba sevgisini, Şefkatini kimden, nerden alacak. Diğer meseleye gelince Çocuğunu sevip, saçını okşayıp, canım evladım deyip bağrına basmazsan bu çocuk sevmeyi ve sevilmeyi kimden nasıl öğrenecek. Burdan tüm Babalara ve Evlatlara sesleniyorum. Gelin bu Babalar gününü vesile kılıp tüm tabularımızı, ön yargılarımızı varsa kırgınlıklarımızı, küslüklerimizi bir kenara bırakıp yeniden güzel bir başlangıç yapalım. Haydi Çocuklar gidin Babanızın da hoşuna gidecek güzel bir hediye alın. Sarılın Babanızın boynuna kondurun öpücükleri, yumuşatın haşin yürekleri.Unutmayın sadece çocukların değil Babaların da sevgiye ve ilgiye ihtiyacı vardır. Babalar sizde Evlatlarınızı anlamaya çalışın. Zaman çok değişti, hayat çok hızlı ve değişken. Onlara olabildiğince yakın durun, dertlerini dinleyin, birlikte çözümler üretin. Evlatlarınızı yarınlara en iyi şekilde hazırlayın. Tüm Babaların Günü kutlu olsun. Rabbim evlatlarımızı yüz akı evlatlardan eylesin. Olmayanlara da en hayırlılarından versin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Adem ŞAT Fotoğraf
Psk.Dnş.Adem ŞAT
Kayseri
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi23 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Adem ŞAT'ın Makale ve Yazıları
► Çocuklarla İletişimin Temeli Meral HASANDAYIOĞLU
► Kitap Sevgisi Aşılama Psk.Mutlu İNCESOY
► Çocuklarda Hayvan Sevgisi Psk.Serap DUYGULU
► Mutluluğun Resmi.. Psk.Dnş.Kemal TUNCER
► Mutluluğun Sırrı Sol Cebinizde Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
► Başarının Formülü Çalışmaktır. Psk.Dnş.Alpaslan YURTSEVER
► Mutluluğun Kaynağı ve Ötesi Psk.Yetkin KUŞAN
► Mutluluğun Gerçek Formulü Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Baba Sevgisi Başarının ve Mutluluğun Temeli' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Toplum (Polis) Trafik Kasım 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:03
Top