2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuru İğne Tedavisi
YAZI #1551 © Yazan Fzt.Süleyman YILMAZ | Yayın Kasım 2012
Kuru iğneleme yöntemi yeni bir tedavi metodu olarak algılansada eski bir tedavi yöntemidir.Bu yöntem farklı uzunlukta ve çapta iğnelerin vicuda batırılması ile uygulanır.Kuru iğne tedavisi bir çok rahatsızlıkta rahatlıkla kullanılmakta olup tedavinin ve iğnelerin hiçbir yan etkisi yoktur.İgneler herhangi bir ilaç içermediginden Allerjik rekasiyon riski de görülmemektedir.Bu yöntemde asıl amaç gergin kası yumuşatmak bagları ve yumuşak dokuyu gevşeterek ağrıyı ortadan kaldırmaktır.Kuru iğneleme yöntemi en fazla kas romatizmasında uygulanmaktadır.Bunun yanında bel boyun ,omuz,dirsek ağrılarında ve miğren rahatsızlıgında olduça faydalıdır.Kuru iğneleme tedavisi 11-12 yaş gurubundan itibaren her yaş gurubuna uygulanabilir.Kuru ğineleme tedavisinin başarı şansını arttırabilmek için manuel terapi yöntemleriyle birlikte uygulanması gerekmektedir.Unutulmamalıdırki alttaki patoloji ortadan kaldırılmadan tam bir iyilşme sağlamak mümkün olmayacaktır.O yüzdende manuel terapiyle birlikte uygulanmış bir kuru iğneleme tedavisi tedavinin başarı şansını oldukça yükseltir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Süleyman YILMAZ'ın Makale ve Yazıları
► Kuru İğne Tedavisi Nedir? Fzt.Akın ÖZKAHYA
► Ağrı Tedavisinde Kuru İğne Tedavisi Prof.Dr.Burhanettin ULUDAĞ
► Kuru İğneleme (Dry Needling) Tedavisi Dr.Fzt.İsmail SARAÇOĞLU
► İğne Biyopsisi Prof.Dr.Mehmet İNAL
► Omurga İğne Biyopsisi Prof.Dr.Mehmet İNAL
► Tiroid İğne Biyopsisi Nedir? Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Kuru İğneleme (Dry Needling) Fzt.Sedat BAYRAK
► Kuru İğneleme(Dry Needling) Nedir? Fzt.Deniz İŞÇİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kuru İğne Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Ağrı Bandı Kasım 2012
◊ Manuel Terapi Kasım 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:51
Top