2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Zayıflamak İçin Önce Motivasyon !!!
YAZI #1641 © Yazan Dyt.Esra BAŞ TOKTAY | Yayın Mart 2013
Havalar ısındı, kış aylarında alınan fazla kiloların verilme zamanı geldi.Ama nasıl??
Tabi ki her sene farklı isimlerle çıkan sağlıksız zayıflama hapları veya kişiye özel olarak hazırlanmamış gazete ve dergilerdeki diyetlerle değil…
Her sene yavaşlayan metabolizma hızı, kilo verme hızınızı da yavaşlatır.Hele ki sürekli diyet yapıp ideal kilosuna ulaşmadan diyetini bozan, sağlıksız diyet listeleri uygulayan kişilerin metabolizması her diyet döneminde daha çok yavaşladığı için her dönem bir öncekine göre daha yavaş kilo kaybeder.
Bu sene fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız şu cümleyi sürekli aklınızda tutarak işe başlamanız sizi daha iyi motive edebilir ‘bu benim son zayıflama çabam ,bir daha bu sürece girmek istemiyorum, bu sene fazla kilolarımdan kurtulup, sağlıksız beslenme alışkanlıklarımı değiştireceğim, düzenli egzersizlerimi yaparak artık ideal kilomu koruyacağım’
Kilo vermeye karar verdiyseniz eğer öncelikle neden kilo vermeniz gerektiğini ve neden kilo vermek istediğinizi çok iyi belirleyin. İstediğiniz kiloya kavuşmak için kararlı ve istikrarlı davranmalısınız.Kilo verme aşamasında mutlaka bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz, zaman ve sabırla bu problemlerin üstesinden gelmek sizin motivasyonunuzu daha da arttıracak ve sonuca daha da yakınlaşmış olacaksınız. Sabırlı davranmayıp pes ederseniz eğer bu sene mevcut olan fazla kilolarınıza yenileri eklenecek ve bu durum sizi daha çok karamsarlığa iterek mutsuz edecektir.
Dış etkenlere karşı kendinizi korumak için en önemli kuralınız psikolojik olarak hazırlanarak kendinize güvenmek olmalı.
Bu aşamadan sonra ihtiyacınız olan şey sağlıklı bir beslenme programı. Sağlıklı bir diyet programı mutlaka; sizin biyokimyasal bulgularınız,yaşam tarzınız, vücut ölçüleriniz(boy kilo, yağ oranı) doğrultusunda diyetisyen tarafından hazırlanmış olmalı.Biyokimyasal bulgularınız mutlaka doktor tarafından değerlendirilmeli, insülin direnci, hipotroidi, anemi gibi bazı sağlık problemleriniz varsa eğer tedavi edilmeli.
Diyetin kişiye özel olması çok önemli.Kilo verme döneminde diyetisyen tarafından yapılan kontroller sırasında karşılıklı bilgi alışverişi ve kilo takibi yapılmalı. Takipler doğrultusunda gerekirse uygulanan beslenme programı değiştirilmeli.
İdeal kiloya ulaşma süresi kişiden kişiye değişir. Siz arkadaşınıza göre belki daha yavaş kilo veriyor olabilirsiniz bu durumun motivasyonunuzu azaltmasına kesinlikle izin vermeyin. İdeal kilosuna ulaşan kişi bunu en az bir sene korumalı, bunu yaparken mutlaka diyetisyeniyle görüşmelerini sürdürmeli ve ondan destek almalı.
Her sabah, her yemekten sonra tartılmak motivasyon kaybına sebep olur. Haftanın belli iki günü sabah uyandıktan sonra tartılıp bunları kayıt altında tutmak size daha çok yardımcı olacaktır.

• Diyete karar verdiğinizde başlayın, kesinlikle ertelemeyin
• Mutlaka diyetisyen yardımı alın , size özel hazırlanmış beslenme programınızı düzenli bir şekilde uygulayın,
• Beslenme programınızdaki tüm besinleri tüketin,fazlasını tüketmemeye özen gösterin,
• Öğün atlamamak çok önemlidir, ara öğünler kan şekerini düzenlediği ve metabolizmanızı hızlandırdığı için kesinlikle atlamayın,
• Su tüketimi vücuttaki toksin maddelerin atılımı ve metabolizmanın hızlanması açısından önemli, yeterli miktarda su tüketip tüketmediğinizi ölçerek anlayabilirsiniz,
• Sağlıklı olan her besin sınırsız tüketilebilir diye bir durum yoktur; meyve, kuruyemiş vb miktarlarına dikkat edin,
• Yüksek enerjili, çok yağlı ve şekerli besinler çok sık tüketilmeyin,çok yağlı yiyecekler kilo aldırdığı gibi kan yağlarını da arttırır.

• Glisemik indeksi yüksek olan karbonhidratlı yiyecekler den kaçının, bu yiyecekler kan şekerini çok hızlı yükseltir,kilo alımını arttırır.bunlar beyaz un, şeker, bal vb. dir
• Doyma hissi ilk 20 dk oluştuğu için hızlı yemek yemeden kaçının,
• Tv karşısında , sohbet ederek yemek yemeyin,
• Hergün 20-30 dk iki günde bir 45 dk tempolu yürüyüşünüzü ihmal etmeyin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Esra BAŞ TOKTAY'ın Yazıları
► Zayıflamak İçin 25 İpucu Dyt.Nilgün AYDIN
► Zayıflamak İçin Diyet Yapmaya Son! Dyt.P. Seda CENGİZ
► Sağlık İçin Önce Su İçin Dyt.Aysel ŞAHİN KAYA
► Zayıflamak Çok Kolay Dyt.Havva ARIN
► Zayıflamak İstiyorum! Dyt.Elvan ODABAŞI
► Zayıflamada Motivasyon Dyt.Buket ADANÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Zayıflamak İçin Önce Motivasyon !!!' başlığıyla benzeşen toplam 75 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:06
Top