2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlıklı Kilo Verme Nasıl Sağlanır ??
YAZI #1645 © Yazan Dyt.Esra BAŞ TOKTAY | Yayın Mart 2013
Bahar aylarının gelmesi, havaların ısınmasıyla birlikte yazlık kıyafetler dolaptaki yerlerini alıyor.Fakat ‘geçen sene giydiğim 36 beden pantolonuma sığmıyorum; zayıflamalıyım’ diye düşünüp zayıflama haplarında, sağlıksız şok diyetlerde çareler aranıyor. İnsanlar baharda kilo verip, kış aylarında verdikleri kiloyu –hatta daha fazlasını- geri alıyorlar. Ama önemli olan hızlı kilo verdiren zayıflama yöntemlerindense sağlıklı beslenerek ve egzersizle kilo verip, bu dönemde edinilen alışkanlıkları sürdürerek vücut ağırlığını korumak.
Çünkü her yaz başında başlanan ve sonunda bırakılan diyetler nedeniyle zamanla metabolizma yavaşlıyor. Kilo verme hızı her sene biraz daha düşüyor.
Baharın gelmesiyle piyasaya çıkan ve mucizevi olarak tanıtılan zayıflama hapları insan vücuduna büyük zararlar veriyor. Metabolizmada bozukluklar, hipertansiyon vb. yol açabiliyor. Hatta bu hapları kullandığı için hayatını kaybeden insanlar oluyor.
Şu anda popüler olan protein ağırlıklı çeşitli diyetlerse insan sağlığını tehdit ediyor.Kalp ve böbrek hastalıklarına sebep olabiliyor.Ayrıca bu diyetler sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşturmadığı için verilen kilolar korunamıyor.

Kilo vermek isteyenler ne yapmalı derseniz,
• Öncelikle kendisine güvenmeli, kilo verebileceğine ve bunu sağlıklı bir şekilde yapması gerektiğine inanmalı, motivasyonunu her zaman yüksek tutmalı
• Diyetisyen tarafından hazırlanmış olan, kendisine özel beslenme programını düzenli bir şekilde uygulamalı
• Sürekli atıştırma yağmaktansa, öğün atlamamaya özen göstermeli,
• Kalorisi yüksek olan yiyeceklerden uzak durmalı,eğer tüketirse bunu diğer öğünlerde dengelemeye çalışmalı
• Açken mutfak alışverişine çıkmamalı
• Tv karşısında, sohbet ederek vb. yemek yememeli, farkında olmadan fazla kaçırabilir
• Hızlı yemek yememeye ve yavaş çiğnemeye özen göstermeli, çünkü doyma hissi 20 dk. da oluşur
• Evde abur cubur çekmecesi vb. bulundurmamalı
• Dışarı çıktığında tercihlerini düşük kalorili olan besinlerden yana yapmalı
• Yemek hazırlarken , mutfağı toplarken veya canı sıkıldığında atıştırma yapmaktan kaçınmalı,
• Mutlaka düzenli bir şekilde egzersizlerini yapmalı,mümkün olduğunca günlük fiziksel aktivitesini arttırmalı
• Kuruyemiş, meyve vb . sağlıklı besinlerinde tüketim miktarlarına dikkat edilmeli, fazla tüketildiğinde çok fazla kalori alınabilir
• Meyvelerin suyundansa kendisinin tüketilmesine dikkat edilmeli
• Şerbetli tatlılar, pasta vb. yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Esra BAŞ TOKTAY'ın Yazıları
► Hipotiroid ve Kilo Verme Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Hamilelik Sonrası Kilo Verme Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN
► Doğum Sonrası Kilo Verme Dyt.Gülhan KOCA
► Kilo Alıp Verme Döngüsü Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sağlıklı Kilo Verme Nasıl Sağlanır ??' başlığıyla benzeşen toplam 59 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:50
Top