2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Buldum Buldum Buldum
YAZI #1665 © Yazan Uzm.Psk.Tuğba DEMİRÖZ | Yayın Mart 2013
Dün uçak Atatürk Hava Limanı’ndan havalandıktan üç dört dakika sonra bir göl gördüm, sanırım Küçükçekmece gölüydü diye düşünürken bomboş bir arazi şaşırdım İstanbul'da bu kadar büyük boş alan kalmış mı diye düşünüyordum ki, bir göl daha gördüm, muhteşemdi, o nasıl bir yeşil anlatamam cennet gibi. Ana o da ne ilerde bir tane daha, yakınında bir tane daha. Yağmur birikintisi mi acaba diye düşünürken ya aşağısı cennet. Neresi ya burası diye anlamaya çalışıyorum, onlarca göl derken deniz; ama tüm manzaraların içinde ev yok şaşkınım el değmemiş yerler gibi. Deniz bildiğin Marmara'ya hiç benzemiyor, filmlerde adaların pırıl pırıl yeşilimsi turkuaz denizleri olur ya ondan. Kıyılar turuncumsu sarımsı belli ki farklı bir toprak. Acccayip merak ettim, inerken pilota sormak geldi aklıma, çaldım kapısını açtı. Hadiiii doğru soruyu bul da sor, aklım karıştı nasıl sorayım derken saçmaladım:

-İstanbul'dan hangi rotayı takip ederek geldik? deyiverdim tabi pilot şaşkın

-Yani demek istiyorum ki güzergah, deyince pilot epey şaşaladı:) kabul ediyorum adamı ben dumur ettim ama sadede gelemiyorum. Nasıl sorulur ki bu soru havadan bir yön tarifi mevki almaya çalışıyorum.

-Sağ pencereden gördüm dediğimde içimden iyice saçmaladın be kızım diye kendime kızıyordum ki, pilot bu soruyu ciddiye aldı, sağda göl görünemeyeceğini iddia etti. Solda var ama sağda yok dedi. Hayır sanki ben ne gördüğümü bilmiyorum.

Birden tüm uçak personeli meraklandı ve etrafımızı sardı, konuyu anlamaya çalışır gibi bir halleri vardı, bana sorular sormaya başladılar. Herkes seferber belli bulacaklar o gölü.

-Ya dedim hava alanından havalandık üç beş dakika içinde bir sürü göl ve okyanusa benzeyen bir deniz gördüm orası neresi biz hangi yoldan gittik nerede o göller?

Pilotumuz Abant ve çevresindeki yedi göllerdir deyince, değiller diyorum, biz daha İstanbul'dan çıkmamıştık diyorum ama o ısrarlı ve İstanbul’da görebileceğimiz tek gölün Küçükçekmece olabileceği başka göl olmadığıydı. Tüm personel pilota hak verdi ve bana yukarıdan bakınca uzak mesafelerin bile yakın göründüklerinden falan bahsedip onların Yedigöller olduğuna beni ikna etmeye çalıştılar. Yani ben derdimi anlatamadan teşekkür edip indim uçaktan. Ama biliyorum ki onlar Yedigöller değildi, çünkü biz daha Marmara denizini yeni görmüştük denize yakın bu göller dağda değildiler ki.

Tabi dünden beri bende bir merak oralar nereler, İstanbul’da da İstanbul’un neresinde. Bir rota yani şu yolu takip ediyoruz bile demediler ki bulayım. Başladım araştırmaya internette. Rota yazıyorum uçak firmaları ya da bilet siteleri geliyor, bir sürü kelimeyle taradım ıııhhhh bir sonuç yok. Sonunda bir site buldum uçakları radardan takip eden ve tüm dünya üzerinde sefere çıkan uçakları hareketli şekilde gösteren. Tek istediğim Ankara yönüne giden bir uçağa tıklayıp Marmara Denizi’ne nereden giriş yaptığını bulmak, tabi bulamadım.Derken Google earth geldi aklıma tüm Marmara kıyılarını dolaştım

Şu an kendimi Arşimet gibi hissediyorum buldum buldum buldum diye bağırmak istiyorum. Tüm bu göller Ağaçlı, Akpınar, Yeniköy, İhsaniye, Arnavutköy üçgeninde yer alıyor. Beş semtin dördü kıyıda, sadece Arnavutköy içeride. Ve oraları görmek istiyorum, bir ara Google earth’ten bakın, ne kadar çok göl olduğunu göreceksiniz. Çok güzel yerlerdi, sağol Google earth.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tuğba DEMİRÖZ Fotoğraf
Uzm.Psk.Tuğba DEMİRÖZ
İstanbul
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi244 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Tuğba DEMİRÖZ'ün Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Buldum Buldum Buldum' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Manüplasyon Ocak 2017
► Empati Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:28
Top