2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İzmir'de Uzmanlarla Özel Eğitim
YAZI #1716 © Yazan Erkut ORUÇ | Yayın Mayıs 2013
Hepimizin bildiği gibi günümüzde artık yaptığımız her işte işin uzmanına danışmaktayız. Eskiden konu hakkında tecrübesi olan kişilerden aldığımız fikirler veya görüşler yaptığımız işlerde kimi zaman faydalı kimi zaman ise faydasız olmaktaydı. Lakin gelişen teknoloji ve eğitim seviyesiyle birlikte her iş dalında uzmanlıklar oluşmuştur. Örneğin arabamız bozulduğunda bile konu ile ilgili arabanın modelinden tutunda hasar yapan bölgesine kadar uzmanına gitmeye çalışıyoruz.

Durum böyle iken eğitim gibi hassas bir konuda da sorumlu olduğumuz çocuklarımızı bu konu da sağlıklı olarak yönlendirebilmemiz gerekmektedir. Nasıl ki matematik öğretmeninin aktardığı bilgileri bir Türkçe öğretmeninin aktarması sıkıntılı bir durum ise özel eğitim de de zihinsel engelli öğrencilerimize alanla ilgili olmayan kişilerin eğitim vermesi aynı derece de sıkıntı taşımaktadır.

Bu durumu sadece sıkıntı olarak niteleyemeyiz, branşta dönemsel olarak görev almayla yer almış kişilerin eğitim verirken öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyinden tutun da uygun amaç ve programları belirlemeden veyahutta kendince hazırlamış olduğu programı nasıl uygulayacağını bilmeden, doğru yöntem ve teknikleri kullanmadan eğitim vermeye çalışması çocuklarımızda yanlış eğitimden kaynaklı hasarlar bırakabilir.

Bu sebeple ailelerin çocukları için eğitim almak istediklerin de gidecekleri kurumlarda ki uzmanların ya da başvurdukları uzmanların konu ile ilgili uzmanlığını soruglamaları çocuklarının eğitiminine büyük katkı sağlayacaktır.

Zihinsel Engelli Öğrencilerimizde, otistik çocuklarımızda ilk olarak başvuracakları uzmanlar Özel Eğitim uzmanı olan zihinsel engelliler öğretmenleri olmalıdır. Çocuğumuz işitme engeli taşıdığı durumlarda işitme engelliler öğretmenlerine, öğrenme güçlüğü ve hiperaktivite gibi durumlarda özel eğitim uzmanları ve psikolojik danışmanlara ayrıca bedensel engel durumunda fizik tedavi uzmanları ve fizyoterapistlere başvurmaları daha sağlıklı olacaktır.

Unutmayın çocuğunuz aldığı eğitimin kalitesi sizin seçimlerinizle başlar.



Özel Eğitim Uzmanı

Zih. Eng. Öğrt. Erkut ORUÇ
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erkut ORUÇ Fotoğraf
Erkut ORUÇ
İzmir
Özel Eğitim Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi20 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Erkut ORUÇ'un Makaleleri
► Özel Eğitim Tarihsel Gelişimi Dr.Psk.Çağatay ERTEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'İzmir'de Uzmanlarla Özel Eğitim' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:34
Top