2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Şimdi'yi Ertele'me
YAZI #1743 © Yazan Psk.Sevim ÖZCAN ÇETİN | Yayın Haziran 2013
Bugün uyuyayım yarın ortalığı toplarım… Ben de tam seni arayacaktım… Haftaya olsun konuşuruz. öbür gün olsun istediğin yere gideriz… Birazdan sana döneceğim… Hele bir o gün gelsin bakarız... Zamanı gelsin evlenirsin…şimdi geç oldu yarın ararım…bende dün sana gelmeyi düşündüm…Faturaları sabah yatırırım…bir bisikletim olsun mutlu olacağım…bir evim olsaydı rahat olurdum…
Gelecekten çok şey isterken şimdiden hiç bir şey aramamak ve bulamamak. Zamanı ileriye sarıp şimdiyi unutmaktır, o anda kalmanın dışında gitmektir, bazen oluşmaktan kaçmak, sorumluluklardan sıyrılmaktır, geçmişi şimdide şimdiyi gelecekte yaşamaktır ERTELEMEK. Yarın olsun bu yazıyı tamamlarım dediğimden bu yana tam bir ay oldu. Şu anda Sulamayı ertelediğim bir sardunyam, aramayı ertelediğim hasta bir babaannem, tamamlanmayı bekleyen yazılarım var.
Irvin Yalom bir kitabında insan neden erteler sorusunun cevabını vermiş.’Harekete geçmeyip beklemek, karar vermekten kaçınmak sanki “yeteri kadar zaman geçerse kararlar kendiliğinden ortaya çıkacakmış” hissi nedeniyle ortaya çıkar diyor. İnsanoğlu sadece gündelik işlerini değil yaşam hazzını, arzularını, duyguları ve duyguların içinde en çok mutluluğu erteliyor bence. Bir karikatürde aynı adam farklı sekiz kare içerisinde birinci karede kağıt kalem elinde ,şu sbs den geçeyim rahatım ohh… ikinci karede yine kalem kağıt elinde ygs den geçeyim rahatım ohh… üçüncü karede finallerden bi geçeyim rahatım ohh…dördüncüde askerlik bitsin sonra rahatım ohh… beşinci karede bir iş bulayım ohh… altıcıda çocuklar büyüsün sonra rahatım oh…yedinci karede yatakta bi geberip gideyim sonra rahatım ohh…son karede ise sırat köprüsü üzerinde şöyle diyor şurayı bi geçeyim sonra rahatım ohh…
işe gireyim çok mutlu olacağım. Ev alalım çok mutlu olacağım. İkinci çocuğum olsun daha mutlu yaşarız belki. Beş sene sonra evleneceğim ve daha rahat yaşayacağım. O değiştiği zaman mutlu olacağım. Zamanla sözleşme mi imzaladın be insan!
Peki sadece üşengeç, tembel, kronik yorgun diye isimlendirdiklerimiz mi erteler? Mükemmeliyetçiler, hep daha iyi peşindedirler ve daha iyi için iyiyi ertelerler. Depresyondakiler andan zevk alamadıklarından şimdi bitkin yarından umutsuz oldukları için ertelerler. Kaygılılar, geleceğin belirsizliği içinde kaybolup şimdiyi unuturlar. Dağınıklar aynı anda birden fazla işi yapmaya çalışırlar ve yarım kalan işler hep yarına kalır. Enerjikler zamanla yarış içerisinde ileriye doğru koşarken, şu anın onlara yürüdüğünü göremezler.
Mutluluk nerede ? 3- 5 sene sonrada mı, almayı arzuladığın bir materyalde mi, diğerinin sana yaklaşımında mı yoksa SENDE VE ŞİMDİ DE Mİ?
Eddi Anter der ki; ‘Gelecek dünya şimdidedir. Tam şu an anda insanoğlunun kendi doğasını değiştirip kendisine ve kendisinden yeni bir dünya yaratması işlemidir.’
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sevim ÖZCAN ÇETİN'in Yazıları
► Biz Şimdi Neyiz? Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
► Şimdi Reklamlar Psk.Mehmet DUMAN
► Şimdi Siz Disleksisiniz... Psk.Gülay HORLU
► Şimdi Okullu Olduk Psk.Ezgi DENİZEL GÜVEN
► Şimdi ve Burada Hissetmek ve Depresyon Psk.Ayşenur BAYRAKTAR
► Mutluluk İçin: Hemen,şimdi.. Psk.Dnş.Kemal TUNCER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Şimdi'yi Ertele'me' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Mutlu Aile, Mutlu Çocuk Eylül 2013
◊ Çocuk ve Yalan Ocak 2013
◊ İlk Bağlanma Kasım 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:56
Top