2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gebelikte Tatil
YAZI #1793 © Yazan Dr.Müberra Namlı KALEM | Yayın Ağustos 2013
Doktorunuzun onayını aldıktan sonra gebelikte tatilden korkmanıza gerek yoktur. Sadece birkaç basit kural hep aklınızda olmalıdır.
Yolculuğunuzu yorgunluk haline getirmemelisiniz . Uzun mesafelerde hava yolu tercih edilebilir, kara yolculuğunda sık mola vermek , örneğin 2 saatte bir 5-10dk dolaşmak iyi gelecektir . Uzun yolculuklar sonrası 1 gün dinlenmek ve 2 gün cinsel ilişkiden uzak kalmak uygundur.
Yüzme ve yürüyüş gebelikte en uygun sporlardır. Havuz ya da deniz fark etmez kendinizi yormadan dilediğiniz kadar yüzebilirsiniz. Enfeksiyon gelişimine müsait olduğunuz için ve sık terleyeceğiniz için mayo ya da iç çamaşırınızı sık değiştirmeniz yeterlidir.
Sıcakta uzun süre kalmak gebelikte istenmeyen bir durumdur, mümkün olduğunca şapka ve şemsiyelerle kendinizi korumalı hatta en iyisi öğlen saatlerini kapalı mekanlarda değerlendirmelisiniz.
Mutlaka güneş koruyucu kullanmalısınız. Kocaman şapkalar ve gözlükler de sizi güneş lekelerine karşı koruyacaktır.
Çok bol su içmelisiniz, günde 3 litreyi hedeflemeniz uygundur.
İyi beslenme alışkanlığınız tatilde değişmemelidir.Sebze ve meyve ağırlıkta olmalı, ağır yemeklerden kaçınmalısınız. Un , tuz ve şeker çok kısıtlı olmalıdır. Alışkın olmadığınız yöresel lezzetler konusunda dikkatli olmalısınız, gebelikte midemiz çok hassas olup alışkın olmadığı besinlere tepki verme ihtimali yüksektir. Sıcak havalarda besinlerin çok kolay bozulduğunu da hesaba katmak gerekir, güven duymadığınız hiçbir şeyi yememelisiniz.
Tatile çıkmadan önce doktorunuzla görüşüp ufak tefek sağlık sorunları ile nasıl başa çıkılacağı konusunda bilgi almalısınız. Çantanızda doktorunuzun önereceği ağrı kesici, ateş düşürücü , mide koruyucu gibi ilaçlar bulundurabilirsiniz.
Tatil için seçtiğiniz yörede mutlaka bir sağlık kuruluşu ya da erişim imkanı olmalıdır. Issız dağ tatilleri, trekkingler gebeler için uygun değildir.Ayrıca rafting, scuba, yamaç paraşütü, su kayağı , ata binmek gibi düşme ve yaralanma ihtimali olan sporlardan da kaçınmalısınız.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müberra Namlı KALEM Fotoğraf
Dr.Müberra Namlı KALEM
Ankara
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Müberra Namlı KALEM'in Makaleleri
► Gebelikte Hipertansiyon Dr.Şule AYDIN
► Gebelikte Zamanlama Prof.Dr.Alparslan BAKSU
► Gebelikte Beslenme Dr.Derya Zerrin GÖKAY
► Gebelikte Beslenme Dr.Belgin HARZADIN
► Gebelikte Beslenme Dr.Müberra Namlı KALEM
► Gebelikte Beslenme Op.Dr.Mürüde ÇAKARTAŞ DAĞDELEN
► Gebelikte Diabet Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ
► Gebelikte Düşler Dr.İlhan NAZLISÖZ
► Gebelikte Beslenme Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Gebelikte Tatil' başlığıyla benzeşen toplam 61 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Gebelikte Beslenme Ağustos 2013
► Gebelik Öncesi Kontrol Temmuz 2013
► Gebelik Takibi Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:17
Top