2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Zayıflamak İçin 5 Kolay Yol
YAZI #1824 © Yazan Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL | Yayın Eylül 2013
Günümüzde birçok kişi artık kilo problemi ile karşı karşıya kime dokunsam bin ah işitiyorum .Peki neden bu kadar kilo problemi olan birey var.
Günümüz beslenme alışkanlıkları eskiye oranla artık çok değişti.Bizi sürekli yemek yememiz bir şeyler atıştırmamız için yönlendiren bir medya var.Ulaşabileceğemiz çok fazla hazır besin var.Özelikle şuna dikkat etmeliyiz ki evimize öyle her besini girdirmemeliyiz.Özellikle alışveriş yaparken insan doğal olarak evinde her şeyden bulunsun isteğiyle sepetini dolduruyor.Bu davranış aslında yanlış ve bizi normalde yemediğimiz besinleri dahi tüketmeye yönlendiriyor.Bu yüzden buzdolabımızı her zaman sağlıklı besinler ile doldurmalıyız.Evinizde atıştırmalık sağlıksız besinler bulunmazsa zamanla bunları tüketemeyeceğiniz için bağımlılığınız azalacak ,damak tadınız artık bu besinleri tüketmek istemeyecek ve kilo vermekte beraberinde gelecektir.Abur cubur diye tabir ettiğimiz hepimizin başını belası olan atıştırmalıklar bize en çok kilo aldıran nedenlerden.Abur cubur çekmecemizi mutlaka evlerden kaldırıyoruz.

Peki ne yapmalıyız ? Nerde yanlış yapıyoruz?
1.Az ve Sık yiyin: Yemek için tamamen acıkmayı beklemeyin. Öğün aralarında 2-2,5 saat bırakarak mutlaka küçük atıştırmalar yapın. Sofraya oturmadan yarım saat önce mutlaka su tüketin sofraya tamamen aç oturmanızı engelleyecektir. Az ve sık yerseniz eğer mideniz zamanla küçülecektir.Nasıl ki ramazan ayında akşama kadar bir şey yemediğinizde mideniz küçülüyor ise az yediğiniz zamanda mide ufalacaktır.Midenin küçülmesi demek her yemek yeme isteğinizde size dur diyecek bir oto kontrol yöntemidir.

2.Bol Su Tüketin: Su tüketiminizi mutlaka artırın aldığınız her ml su için vücudunuz daha fazla enerji yakar. Suyu fazla tüketen bireylerin metabolizmasının hızlandığı görülmüştür. Ayrıca size bir tüyo belki de aç değil vücudunuz susuz kalmıştır.Yemek yeme isteğiniz susuz kaldığınız için tetiklenmiş olabilir.

3.Kendinize Zaman Ayırın ve Motive olun: Sağlıklı beslenirken bunu bir süreç olarak düşünmeyin hayatınızın tamamına yayın ve kabul edin artık ben değiştim sağlıklı şekilde besleneceğim. Evet zayıflarken süreç gözü ile bakılabilir ama ideal kilonuza indiğiniz zaman artık siz her şeyiyle sağlıklı bir bireysiniz ve sağlıklı beslenme bundan sonraki hayatınızın bir parçası.Yani sadece zayıf kalmak için değil ben her zaman doğru ve yeterli beslenirim bu besinler benim yiyebileceğim tarzda değil bu benim damak tadım değil şeklinde düşünürseniz ve reddetmeyi öğrenirseniz psikolojiniz etkilenir vücutta bunu öğrenecektir inanın ki gerisi gelecektir.

4.Spor yapın: Aslında işin sırrı spor yapmakta şimdiye kadarki meslek hayatımda spor yapıp da kilosundan şikayet eden çok danışan görmedim aksine ben spor yapıyordum bırakınca kilo aldım diye başvuranların sayısı daha fazla. Mutlaka ve mutlaka spor bizim gerçeklerimizden bir tanesi olucak. Unutmayın spor mutluluk ,sağlık ,gençlik ve güzellik verir.
5.Doğal Besinler Tüketin: Paketli olan besinler hazır gıdalar da dediğimiz gıdalardan uzak durmaya çalışın olabildiğince doğal gıdalara yönelin. Hazır besinlerin içeriğindeki koruyucu maddeler vücudumuza zarar veren ve dolaylı yolla bize hastalık yapan besinler kilo almamıza da sebep oluyor.Ambalajlı besinler daha çok içeriği işlenmiş ve iştah açan besinler olduğu için bu besinlerden uzak durup evde kendimiz doğal besinlerimizi hazırlamalıyız.Unutmayın HAZIR BESİNE HAYIR diyoruz.

Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL'in Makale ve Yazıları
► Zayıflamak Çok Kolay Dyt.Havva ARIN
► Zayıflamak İçin 25 İpucu Dyt.Nilgün AYDIN
► Zayıflamak İçin Diyet Yapmaya Son! Dyt.P. Seda CENGİZ
► Zayıflamak İstiyorum! Dyt.Elvan ODABAŞI
► Nasıl Kolay Kilo Alabilirim Dyt.Zehra GÖKTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Zayıflamak İçin 5 Kolay Yol' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Dukan Diyeti Listesi Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:34
Top