2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kabul ve Sevgi (Tweeter Paylaşımlarından)
YAZI #1876 © Yazan Psk.Sibel Deniz TOLEDO | Yayın Kasım 2013
Bebeklikten itibaren en temel ihtiyaç sevilmek ve kabul edilmektir. Bu ihtiyacı gidermek için kullanılan stratejiler işlevsel olmadığında sıkıntı yaşanması oldukça olasıdır. Biri sadece mükkemmel olursa kabul edileceğini ve sevileceğini öğrenmiştir mesela hata yaptığında bunu dünyanın sonu gibi algılayabilir. Biride sadece kurban rolü oynadığında ilgi ve sevgi görebildiğini öğrenmiştir, bu role sıkı sıkı yapışır. Ailesinden sadece yüksek not getirdiğinde taktir ve sevgi gören çocuk kabul edilmenin ve sevilmenin tek yolunun başarı olduğunu kodlamıştır.Bu ve benzeri öğrenmeler işlevsel olmayan sağlıksız stratejiler geliştirmeye ve bu stratejiler çöktüğünde psikolojik sorunlar yaşamaya neden olur. Bu bağlamda bir çocuğa verilebilecek en değerli hediye koşulsuz sevgi ve kabuldür. Böyle büyüyen çocuk hayata 1-0 önde başlar.
Peki bu kalıplar çoktan oluştuysa;
1. bu kalıpları fark etmek
2. Uyguladığınız stratejileri ve nerede işe yaramadığını ortaya çıkarmak
3. Sağlıklı iletişim ve sorunlarla baş etme yollarını öğrenmek
4. Kendinizi olduğunuz gibi sevmek ve kabul etmek
5. Baş edemediğiniz noktada profesyonel destek almak işe yarar...
Nihayetinde, Başklarına gösterdiğiniz hoşgörü, şefkat, anlayış ve sevgiyi samimi bir şekilde kendinize gösterdiğinizde pek çok sorun ortadan kalkacaktır.
@PsikologDenizce
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sibel Deniz TOLEDO Fotoğraf
Psk.Sibel Deniz TOLEDO
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi23 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sibel Deniz TOLEDO'nun Yazıları
► Çocuğu Kabul Etmek Psk.Elif Can ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Kabul ve Sevgi (Tweeter Paylaşımlarından)' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ R.Nin Doğum Hikayesi Ocak 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:28
Top