2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Okul Zilleri Çocukların Bilinçaltını Kirletiyor
YAZI #1881 © Yazan Psk.Dnş.Adem ŞAT | Yayın Kasım 2013
Günümüzde her yaştan insan eğitim öğretim gördüğü dönemlerde okulda çalan zilin ne anlama geldiğini çok iyi bilir. Ders başlarken çalan zil ızdırap ders bitiminde çalan zil kurtuluştur, neredeyse tüm öğrenciler için. Bu durumu özellikle derse girişteki olumsuz düşünceyi ortadan kaldırmak için Pdr uzmanları, Psikoloklar, Pedegoglar, yıllardır çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaların doğrultusun da ders giriş müziklerini kulağa daha hoş gelen, dinlendirici, öğrenciyi derse motive eden müzikleri tercih ederek öğrencilerde oluşan ders kaygısını ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar. Ancak şu anda durum o kadar şirazeden çıkmış durumda ki çocukları olumsuz düşüncelere sevk edecek, kültürel ya da pedegojik anlamda hiçbir katkısı olmayan gelişi güzel müzikler kullanılarak çocukların bilinçaltı kirletilmektedir. Örneğin bir okulda şu şarkının müziği çalmakta sürekli olarak Hande Yener& Grup84 ün rüya adlı şarkısı. Bu şarkının hikayesini dinlediğinizde herkes anlayacaktır durumun nekadar vahim olduğunu. Neresinden bakarsanız bakın toplum yapımıza, kültürümüze uymayan bir durum besteleniyor, şarkısı yapılıyor ve okullarda ders zili olarak kullanılıyor ve çocukların diline pelesenk ediliyor. Okulda kulak dolgunluğu olan çocuk bu şarkıyı gidip evde dinliyor, klibini izliyor ve hikayesini öğreniyor ve zamanla o hikayedeki olay çocuk için sıradan bir olaymış gibi algılanmaya başlıyor. Çok bilim kurgu gibi gelebilir size ama ‘’SUBLİMİNAL MESAJ’’ kavramını iyice araştırıp bu alanda yapılan iğrenç çalışmaları görünce eminim hak vereceksiniz. Bu sadece bir örnekti bunun gibi onlarca yüzlerce okul ders zili müziği var ki hepsi birbirinden olumsuz mesaj içeriyor. Lütfen başta eğitimciler ve veliler olarak bu konuya dikkat çekelim. Çocuklarımızın bilinçaltının kirlenmesine müsaade etmeyelim.



PDR UZMANI ADEM ŞAT
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Adem ŞAT Fotoğraf
Psk.Dnş.Adem ŞAT
Kayseri
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi23 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Adem ŞAT'ın Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Okul Zilleri Çocukların Bilinçaltını Kirletiyor' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Toplum (Polis) Trafik Kasım 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:32
Top