2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel İstek Bozukluğu
YAZI #2002 © Yazan Psk.Narek KARASU | Yayın Şubat 2014
DSM-IV de iki tür cinsel istek bozukluğundan söz edilmektedir.Bunlardan ilki AZALMIŞ (HİPOAKTİF) CİNSEL İSTEK BOZUKLUĞUDUR.Cinsel fantazi ve etkinliklerde bulunma isteğinin eksikliği veya hiç olmaması şeklinde tanımlanmaktadır.İkincisi ise CİNSEL TİKSİNTİ BOZUKLUĞUDUR.Kişinin cinsel temstan neredeyse kaçındığı daha ciddi bir bozukluk olarak tanımlanmaktadır.Tanımlama ile ilgili sorunlar nedeniyle tam bir tahminde bulunmak zor olmaka birlikte,genel olarak yetişkin nufusun %20 sinde azalmış cinsel istek bozukluğunun olabiliceği düşünülmektedir.Cinsel islev bozuklukları ile tedaviye başvuranların yarısından çoğu cinsel istekte azalmaktan şikayetçidirler.Genel olarak kadında ve erkekte cinsel istek bozukluğu oranı geçen yıllara nazaran yükselmiştir.
Tanımlamada en çok zorluk çekilen cinsel istekte azalmadır.Kişi ne kadar sık cinsel ilişkide bulunmayı istemelidir ? içerisinde yaşanan çağın ve kültürün etkisinden ayırmak oldukça güçtür.buna neden olan sebepler dini baskılar,tercih edilmeyen bir eşle birlikte olamaya zorlanma,kontrolü kaybetme korkusu,hamilelikten korkma,depresyon,sakinleştirici ve antidepresanların yan etkileri,ilişkiler arası gerginlik çekici bulmama gibi nedenler sıralıyabiliriz.Diğer olası nedenler tecavüz,çocuklukta cinsel kötüye kullanım,cinsel yoldan bir hastalığa yakalanma korkusu,günlük hayatta yaşanan stres de cinsel istek düzeyinde düşüklüğe sebep olabilir.Erkeklerde testesteron hormanu düştükçe cinsel istekdede bir azalma görülmektedir.

Psikolog Narek KARASU
www.narekkarasu.com
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Narek KARASU Fotoğraf
Psk.Narek KARASU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi29 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Narek KARASU'nun Yazıları
► Kadınlarda Cinsel İstek Bozukluğu Psk.Dnş.Havva BAYAR
► Cinsel İstek Kayıbı- Cinsel Yanıt Süreci Psk.Doğan Demirkan ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Cinsel İstek Bozukluğu' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kaygılar ve Korkular Şubat 2014
◊ Fobi Şubat 2014
◊ İlaç Bağımlılığı Şubat 2014
◊ Eroin Tedavisi Şubat 2014
◊ Cinsel Kimlik Bozukluğu Şubat 2014
◊ Eronin Etkileri Şubat 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:02
Top