2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Boşanma ve Çocuk
YAZI #2008 © Yazan Dr.Mehmet Levent SOYLU | Yayın Şubat 2014
Boşanma ve çocuk;

Bu makalede boşanmadan çocuklar nasıl etkilenir, boşanma çocuğa nasıl söylenir gibi konularla ilgili bilgi vermeyi amaçladım.

İyi bir boşanma gerçekleşmediği taktirde boşanmış aile çocuklarının, daha fazla ruhsal sorun (anksiyete, depresyon, kişilik sorunları vs) yaşadığı, daha az özgüvenli oldukları ve ileride evlilik ve ilşki sorunlarını daha sık yaşadıklarını biliyoruz.

Sevgili okuyucularım, kimse boşanmak için evlenmez ancak evliliği kurtarmak mümkün olmadı, evlilik terapisi işe yaramadı ise artık hedef iyi bir boşanma olmalı iyi boşanma ile ne kastettiğimi aşağıda ayrıntılı olarak anlattım. İyi bir boşanma ile boşanmış aile çocuklarınında boşanmamış aile çocukları kadar sağlıklı olacaklarına dair yayınlar bulunmaktadır.

İyi boşanma prensipleri:

1-Çocuk bağlı olduğu ebeveynde kalmalı (çok büyük oranda anne)

2-Giden taraf görme ve iletişim konusunda istikrarlı olmalı

3-Boşanan eşler sitem, öfke gücenme gibi duyguları çocuk üzerinden yaşamamalı

4-Eşlerin anababa ve diğer akrabalarıda boşanma konusunda eğitilmeli örneğin arkadan negatif konuşmanın çocukları ne kadar yaralayabileceği anlatılmalı.

5-Boşanma rahat ve kararlı bir biçimde konuşulmalı, çocuklara bu durumdan kesinlikle sorumlu olmadı anlatılmalı ve çocuğa ana-babalığın ortak bir biçimde sürdürüleceği vurgulanmalı.

6-Özel günlerde okul gösterisi vs eski eşler mümkünse ortak katılmalı (yan yana olmak zorunda değiller)

7-**Alacağınız 1 seans boşanma danışmanlığı çocuğunuzun kaderini dolayısı ile sizin mutluluğunuzu pozitif yönde çok değiştirecektir. Önemle vurguluyorum.
Psikiyatrist/Psikoterapist Aile ve evlilik terapisti www.evlilikvebosanma.com



Dr.M. Levent Soylu
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Levent SOYLU Fotoğraf
Dr.Mehmet Levent SOYLU
Adana
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet Levent SOYLU'nun Makale ve Yazıları
► Boşanma ve Sonrası Dr.Sevilay ZORLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Boşanma ve Çocuk' başlığıyla benzeşen toplam 88 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sertleşme Sorunu Şubat 2014
► Sosyal Fobi Nedir? Ekim 2013
► Vajinusmus Bilmedikleriniz Ağustos 2013
► Panik Atak Nedir Aralık 2012
► Eş Seçimi Ekim 2012
◊ Duygusal Fitness Nisan 2014
◊ Boşanma Nedenleri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:47
Top