2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuklarınıza Matematiği Sevdirmenin 10 Kolay Yolu
YAZI #2060 © Yazan Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ | Yayın Nisan 2014
1. Çocuğunuzla birlikte evde oturduğunuz yerden mandal sepetindeki mandalları onunla birlikte tek tek sayarak ona tane kavramını öğretebilirsiniz.

2. Bu etkinlikleri çatal-kaşık, kalem, oyuncak, evdeki koltuklar, sehpalar vb. gibi birçok eşyayı sayarak ta gerçekleştirebilirsiniz. Otobüsle seyahat ederken koltukları ya da yolcuları çocuğunuzla sayabilirsiniz. Evinizde varsa eğer bir akvaryum içindeki balıkları sayabilir ya da bir kavanozun içine küp şekerleri doldururken sayarak doldurmayı tercih edebilirsin
3. Çocuklarınızla evde birlikte saydığınız bir nesnenin sayısını parmakla havaya ,toprak veya kum zemine veya pastel boya ile kağıda yazabilirsiniz. (Örneğin; birlikte 5 portakal saymışsanız, 5 rakamını birlikte havaya yazabilirsiniz.)

4. Çocuğunuzdan buzdolabındaki farklı malzemeleri saymasını isteyebilirsiniz. (Kaç kutu sütümüz var? Kaç portakalımız kalmış? vs)

5. Bahar gelirken çocuklarınızla evinizin balkonunda mini sebzeler yetiştirebilirsiniz. Örneğin 5 tane fasulye ekebilirsiniz. Ektiğiniz fasulyelerin kaçı çıktı, kaçı çıkmadı, bunları izleyebilir, sayabilirsiniz.

6. Çocuğunuza okuduğunuz bir öykü sonrası öyküdeki kahramanları sayabilirsiniz. Öykünün resimlerindeki nesneleri sayabilirsiniz. Okuduğunuz bir kitabın sayfalarını sayabilirsiniz.
7. Çocuklarınızla gazete veya dergilerden istediğiniz rakamı bulma oyunu oynayabilirsiniz. Çocuğunuza verdiğiniz bir gazetedeki bulmaca sayfasından 4 rakamlarını bularak daire içine almasını isteyebilirsiniz.
8. Çocuğunuzla tabağa koyduğunuz kurabiyeleri yedikçe azalanların sayısını söyleyebilirsiniz.

9. Çocuklarınızla akşam birlikte otururken çocuğunuzdan evdeki daire şeklinde olan 3 şey bulmasını isteyebilirsiniz.

10. Çocuklarınızın kıyafetlerine uygun çorapları eşleştirmesini isteyebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kudret Eren YAVUZ Fotoğraf
Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ
Kütahya
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ'un Yazıları
► Anne Baba Olmak Kolay! Zekeriya GUTER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Çocuklarınıza Matematiği Sevdirmenin 10 Kolay Yolu' başlığıyla benzeşen toplam 52 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:19
Top