2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuklarda Dikkat ve Konsantrasyonu Güçlendirecek 10 Etkili Yöntem
YAZI #2067 © Yazan Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ | Yayın Nisan 2014
1. Çocuğunuzla bolca belli bir konu üzerinde (bu konu onun ilgi alanlarından biri olabilir) sohbet edin. Sohbet sürdükçe çocuğunuz aynı konu üzerinde kalmayı sürdürecektir.
2. Çocuğunuzun odasını çok fazla uyarıcı (oyuncak, teknolojik araç) yoğunluğuna boğmayın. Yani çocuğun etrafında çok fazla çeşitte dikkat çekici şey sunmayın.
3. Çocuğunuzu, dikkat gerektiren faaliyetlere, öncelikle hoşlandığı faaliyetlerle başlamasını önerin.
4. Çocuğunuz çalışmaya başlamakta güçlük çekiyorsa, yapacağı çalışmalar hakkında konuşmanız; onun kaygılarını, endişelerini anlamanıza yardımcı olacaktır. Çalışmalarını sürdüremiyorsa, çalışma ile ilgili hedeflerin kolay ve ulaşılabilir küçük hedeflere dönüştürülmesine katkıda bulunabilirsiniz.
5. Uzun süre dikkatini toplamakta zorlanan çocuğunuzun sorumlu olduğu işleri küçük parçalara bölerek tamamlamayı önerebilirsiniz. Örneğin 3 sayfalık bir araştırma ödevi hazırlaması gerekiyorsa ve en az 2 saat masada çalışmak zorunda ise 2 saat hiç kalkmadan çalışmak kolay değildir.
6. Çocuğunuzun çalışma odasında cep telefonu TV vb. araçları ortadan kaldırın.
7. Çocuğunuzun gözlem becerilerini geliştirin. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz zamanlarda çocuğunuzun çevresindeki her şeyin farkına varmasını sağlayın. Bir yolculuk esnasında “Yavrum dağların üzerindeki dumanlara bakar mısın. Yükseklere çıkıldıkça hava daha çok soğur bak dağların tepeleri çok soğuk ,bulutlar ne kadar yakın görünüyor”
8. Çocuğunuzun dikkat ettiği faaliyetleri fark ettiğiniz an onları övgülerinizle pekiştirin. Övgülerinizi aferin çok iyi gibi belirsizlik içeren kelimelerle değil neyi övdüğünüzü belirterek yapın. “Dinlediğin öykü hakkındaki sorulara çok doğru cevaplar verebiliyorsun.”,
9. Çocuğunuza bir zamanda bir şey kuralını öğretin.Aynı anda hem tv izlemek hem telefondan oyun oynamak yok.
10. Çocuğunuza 5 daha kuralını öğretin. Bu kurala göre örneğin çocuğunuz öğretmeninin verdiği sayfaları okumak zorunda ama yarıda o bırakmak istiyor . Ona kendine 5 daha sözünü kendine telkin etmesini söyleyin ,5 sayfa daha oku, 5 cümle daha yaz

Çocuğunuzun dikkat süresini uzatmaya dair bir anne baba olarak yapabileceklerinizi öğrenmek için çok daha fazlasını
“BENİM AKILLI YAVRUM” kitabımızda bulabilirsiniz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kudret Eren YAVUZ Fotoğraf
Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ
Kütahya
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ'un Yazıları
► Çocuklarda Dikkat Eksikliği Psk.Gonca RASLAYAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Çocuklarda Dikkat ve Konsantrasyonu Güçlendirecek 10 Etkili Yöntem' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:59
Top