2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tipik Bir Psikiyatrik Sömürü Vak'ası Daha
YAZI #2121 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Haziran 2014
BİR OKURUN MEKTUBU

"4 aylık antidepresanın etkisi ne zaman geçer değişir?

Ya hocam yağlı yediğim zamanlarda içimde böyle heyecan oluyordu bir de çok strestli olduğum anlarda. İşim masa başı 16 saat. Gittim doktora verdi hemen antidepresanı, hayatımda yaşamadığım şeyleri yaşadım..

Sadece içimde bir heyecan oluyordu, bir de daha önce tekrar tekrar yaşadığım dramatik bir olay vardı yine yaşar mıyım diye endişe ediyordum..

Birileri bana panik atağın çok kötü bir şey olduğunu anlattı hep sokakta bayılmalar, falan filan. Doktor da bana direkt heyecan oluyorsa sende panik ataksın psikiyatriste git dedi. Sonra hocam psikiyatriste gittim, ben onu psikolog ile karıştırdım. Herşeyi anlattım çocukluğumu falan Konu konuyu açtı, 6. histen bahsettim ona, dedim hocam bazen de bir şey olmadan hissedebiliyorum arada.. Bana mümkün değil diyerek tanıya a tipik psikoz yazdı.. Depresif nöbet , EVHAM HASTALIĞI YAZDI. Olay ordan sonra koptu.

A tipik psikozu bir araştırdım ki..

Akıl hastalığı...

O insanların rahatsızlıklarını okudum bu sefer doktor böyle dediyse bunlar bende de olacak diye düşündüm. Çünkü doktor ne derse doğrudur diye bir algı vardı bende..

Mesela kişi diyor ki; Çıldırmaktan korkuyorum.. O an benim de aklıma geliyor, ya bende çıldırırsam..

Delirirsem falan..

Sonra doktor dedi bana o tanıyı yazmak zorundayım ilaç yazmak için, sende sadece depresif nöbet var

6. hissin bilimsem verilerini ortaya çıkardığımda rahatladım biraz anladım
İlac içmeye başladıktan 20 gün sonra içimde bir sıkıntı girdi yok böyle bir duygu..

O kadar kötü oldum ki..

Doktora dedim ki ( asistan ) böyle böyle daha ağır ilaç veririm sana geçer dedi

Onları içmeye başladım bu sefer ( yeşil reçeteli )

Prof. vardı onunla görüştüm. Dedi ben buradan senin ilaçlık durumun olmadığını anlıyorum o salak sana nasıl o ilaçları verdi hemen anında bırak dedi

Bu adam da psikiyatrist diğeri de..

O da anksiyete tanısı koydı. Anksiyete nedir diye araştırdığımda, anksiyete tanısında olan insanların şikayetlerini okudum ve bunlar bende de olacak diye bir algı oluştu bende.. Mesela biri diyor deli olmaktan korkuyorum diğeri diyor aileme zarar vermekten korkuyorum onları okudukça bunlar bende kaygı yaratmaya başladı..

Doktora dedim bana bakın benim psikoza benzer halim var mı.. Konuşmamdan anlarsınız. Dedi ben onu yazmak zorundayım başın ağrırsa da onu yazmak zorundayım ama içime yer etti bi defa.

Bu süreçte bir arkadaşım geldi dedi bana bende şizofren olurum diye çok korkuyorum... Bende de anksiyete var. bu sefer bu olay aklıma takıldı.

Sırf içimde ufak bir heycanı bu kadar büyütüp, bu tanıları koydular. Panik atak ile ilgili ne bir çarpıntı oldu ne başka bir şey. Yani dediklerinin hiç biri olmadı. O sorular aklımda kaldı ama!

Şimdi bendeki takıntıya dönüşen soru şu oldu: Ben akıl hastası olur muyum sahi? Bu düşünce ve takıntılı endişe bana gittiğim psikiyatristlerin armağanı!"

SONUÇ

Psikiyatri iki dakikada koyduğu uyduruk teşhislerle böyle ne acılara, ne olmayan sorunları kalıcı sorunlar haline getirmeye sebep oluyor, bir bilseniz! Böyle binlerce hikaye var. Onun için tekrar ediyorum:

Oluşturduğu hastalık algısıyla binlerce kişiyi soruların ve sorunların kucağına iten, zihinleri yaşanılan doğal psikolojilerin üzerine kilitleyerek sürecin daha fazla derinleşmesine yol açan, basit, dönemsel ve doğası gereği geçici sıkıntılar için bile koydukları çelişkili teşhislerle ve yazdıkları ağır dozlu ilaçlarla sadece kafaları karıştırmayan, beyin kimyalarını da allak bullak eden mevcut psikiyatri derhal yasaklanmalıdır.

Psikolog
İzzet Güllü
     8 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Makaleleri
► Evlilik ve Boşanmanın Adli Psikiyatrik Yönü Psk.Sinem ÇİBAŞ KARLIKLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Tipik Bir Psikiyatrik Sömürü Vak'ası Daha' başlığıyla benzeşen toplam 52 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:10
Top