2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Beslenme ve Diyet Bizim İşimiz...
YAZI #2157 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Ağustos 2014
Hayatımızın her zaman içerisinde olan ve sürekli hatalar sonucunda da sıkıntılar yaşadığımız beslenme konusu artık günümüz gündeminde ön sıralarda yer almaktadır.yemek yemek; karın doyurmak, aç kalmamak ,beslenmek olarak bilinse de , beslenmek aslında doğru dengeli ve düzenli yapıldığı zaman doğru neticeler vermektedir.
Geçmişten günümüze baktığımızda evsel gıdalar ön plandayken şuanda pratiklik, hazır gıdalar tercih ediliyor.Düzensiz ve aşırıya kaçırarak yenilen hazır gıdalarda bulunan fazla yağ, tuz ve şeker tüketimi ile birlikte farkedilmeden artan kilolar sonrasında verilmesi zor hale geliyor.
Evde hazırlanma süresi ile dışarıdan almak için harcanan zaman aynı olmasına rağmen pratiklik tercih ediliyor.Tabiki dışarıdan yemek yenilmeli fakat tercihler çok önemli.Evde hazırlanması , yenilmesi veya dışarıda hazırlanması , yenilmesi değil dikkat edilerek ölçüler bozulmadan tercihler doğru olduğu sürece diyetinizi bozmanıza gerek olmayacaktır.
Beslenme ve diyet , egzersiz ile birleşmeli ve sağlıklı bir yaşantı haline gelmelidir. Hayat bir bütün ve beslenme de hayatın bir parçası olduğuna göre bir dönem sağlıklı beslenip diyet yapıp sonra tekrar bozulmamalıdır. unutmayalım ki hayat için gençken yatırım yapılmalı ve ileriki yaşlarda da rahat yaşanılabilmeli.

Sağlıklı, güzel ,bol diyetli günler dilerim :) ...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Ramazan'da Beslenme ve Diyet Dyt.Yunus Emre UZUN
► Beslenme ve Diyet Hataları Dyt.Berrin YİĞİT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Beslenme ve Diyet Bizim İşimiz...' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:26
Top