2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Oral Diagnoz ve Radyoloji
YAZI #2185 © Yazan Dt.Songül MİRZAOĞLU | Yayın Eylül 2014
ORAL DİAGNOZ VE RADYOLOJİ




Hastanın detaylı ağız içi muayenesinin yapılmasının ardından ağız bölgesine ait röntgenlerin incelenmesi ve teşhis konulması işlemidir. Böylelikle hastanın öncelikli şikayetinin kaynağı tespit edilir. Bunun yanında hastanın mevcut durumu bir bütün olarak ele alınır ve de bu sayede sadece mevcut olan değil, ileride sorun yaratabilecek bölgeler de belirlenmiş olur.

PANORAMİK RADYOGRAFİ:

Diğer alışılageldik uygulamalardan farklılaşan, ağızdaki mevcut dişlerin tamamını, gömük dişleri, dişleri çevreleyen kemik dokusunu,sinüs boşluklarını, çene kemiğinin tamamını ve eklemleri tek seferde ve aynı görüntü içerisinde incelemeye olanak sağlayan bir ağız dışı görüntüleme tekniğidir.







RADYOVİSİOGRAFİ(RVG):

Bu yöntem sayesinde, çekilen röntgene ait görüntüler anında bilgisayar ekranında görülebilme, aynı zamanda bu görüntüler üzerinde istenen renk ayarları, büyültme-küçültme işlemleri ve ölçümler yapılabilmektedir. Bu teknikte hastanın maruz kaldığı radyasyon oranı da ciddi ölçüde azalmıştır. Ayrıca görüntülerin bilgisayar ortamında hasta dosyasında saklanabilmesi veya gerekli durumlarda internet ortamından paylaşılabilmesi de önemli bir avantajdır.





Röntgenler radyasyon yayar mı?

Dijital panoramik röntgenler çok az miktarda radyasyon yayarlar. Çünkü dijital uygulamalar, klasik röntgenlere göre %90 daha az radyasyon oluştururlar. Kişinin röngen çekilirken aldığı radyasyon miktarı, iki saat boyunca televizyon izlerken aldığı radyasyon toplamına eşittir.



Hamile bayanlar röntgen çektirebilir mi?

Ağız sağlığınızın bebeğinizi etkilemesi için hamilelikten önce diş hekimine gitmeniz ve diş sorunlarınızı çözmeniz gerekmektedir. röntgenler düşük seviyede radyasyon yaymalarına rağmen maruz kalma oranını düşürmek ve güvenliği arttırmak için,kurşun önlük giymek, ileri düzey dijital teknolojik ekipmanlar kullanmak gibi her türlü önlem alınır.





Sağlık sigortası şirketim tedavime onay vermek için benden röntgen istiyor. Ne yapmalıyım?

Dijital resimler elektronik posta aracılığıyla hasta adına sigorta şirketlerine kolayca gönderilebilmektedir
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Songül MİRZAOĞLU'nun Makaleleri
► Oral Hijyen Motivasyonu Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Oral Bakterilerde Aderans Dr.Dt. Murat AYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Oral Diagnoz ve Radyoloji' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Dental İmplant Ağustos 2016
► Diş Beyazlatma Ağustos 2016
► Diş Tedavisi Eylül 2014
► İmplant Eylül 2014
► Oral Hijyen Motivasyonu Eylül 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:54
Top