2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Düğün, Dernek Öncesi Hızla İncelmek mi İstiyorsunuz?
YAZI #2202 © Yazan Dyt.Müge ÜLKER | Yayın Eylül 2014
Davet, düğün, tatil gibi özel günler öncesinde, birkaç gün içinde karnınızdaki şişkinlikten ve vücuttaki ödemden, kurtulmak ve hızlı incelmek istiyorsanız gelin dikkat etmeniz gerekenlere şöyle bir göz atalım;
* Rafine karbonhidratlardan kaçının: Beyaz unla yapılmış her şey, midedeki sıvıyı emer ve karnın şişmesine yol açar. Beyaz un yerine, vücuttaki sıvıyı daha az emen, karnı daha az şişiren kepekli unlardan yapılmış karbonhidratları tüketmeliyiz. Örneğin; Tam tahıllı ekmekler, esmer kabuklu pirinç ve esmer makarna gibi.
* Tuzlu besinlerden kaçının: Karın bölgenizden incelmek istiyorsanız, tuz ve içeriğinde ki tuz oranı yüksek besinler suyu tutar ve fazla alındığında, kendinizi şişkin hissetmenize sebep olur. Cips, çerez, turşu gibi tuz oranı yüksek gıdalardan uzak durun. Muz, domates gibi potasyum açısından zengin, su tutulmasını engelleyen gıdaları tercih edin.
* Lif oranı yüksek besinler tüketin: Eğer şişkinliğinizin sebebi kabızlık ise yulaf ekmeği, yulaf gevreği müsli, tüketin ve üstüne mutlaka su için. Lif yani posa oranı yüksek yeşil yapraklı sebzeler ve kabuğuyla yiyebileceğiniz meyveler tüketin.
* Kahve, çay, kolalı içecekler şişkinliğe sebep olur: Kafein içeren içecekler ve gazlı içecekler yerine, düz bir karın niçin, rezene, yeşil çay, nane limon çayı, tercih edin. Bol bol ılık veya oda sıcaklığında su için.
* Yağ ve yağlı besinlerden kaçının. Yağların sindirilmesi vücutta uzun zaman alır. Yağ oranı yüksek et yerine, davet öncesi üç dört gün sebze yemeklerini tercih edin.
* Alkol almak zorundaysanız şarap tercih edin: Bira gibi mayalı içkiler karnınızın şişmesine sebep olur. Bir davette içmek zorunda kalırsanız, mideyi rahatlatıcı özelliği olan, kırmızı şarabı tercih edin.
* Stresliyken yemek yemeyin: Stresli veya heyecanlı iken, yemek yemeyin. Çünkü stres sindirim sistemini yavaşlatır ve karın kasılmalarına sebep olabilir. Eğer mutlaka yemek zorundaysanız, çok yavaş ve iyice çiğneyerek yiyin.
* Sindirimi zor besinleri tüketmekten kaçının: Kuru fasulye, hububat, lahana, karnabahar gibi gaz yapan besinlerden kaçının. Hızlı incelmek ve düz bir karın için davet öncesi üç dört gün sebze ve sebze çorbası tercih etmelisiniz.
* Mayalı ve şeker açısından yüksek besinlerden kaçının: Şeker, meyve suyu, pizza ve mayalı, yağlı ve şekerli pastahane ürünlerinden uzak durun.
* Elma sindirimi kolaylaştır: Elma, sindirimi kolaylaştırıp, karnın şişmesine ve gaz oluşmasına engel olur.
* Egzersiz yapın: Her gün mutlaka 10- 15 dakika mekik çekin ve karın egzersizleri yapın, sonrasında da 30 dakika tempolu yürüyüş yapın. Evde yere uzanarak yapacağınız yer hareketleri dolaşım ve sindirim sisteminizi hızlandırır.
Sizde özel günlerden önce yapacağınız bu ufak değişikliklerle hem şişlik, ödem problemlerinden kurtulur hem de kısa zamanda fit ve sıkı bir vücuda sahip olursunuz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müge ÜLKER Fotoğraf
Dyt.Müge ÜLKER
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Müge ÜLKER'in Makaleleri
► Düğün Öncesi Diyet Dyt.H.Kübra BAL
► Düğün Öncesi Beslenme Dyt.Turgay KÖSE
► Antrenman Öncesi Beslenme Dyt.Zülal YALÇIN
► Gebelik Öncesi Beslenme Dyt.İlkay KIVRAK
► Okul Öncesi Çocuklarda Beslenme Dyt.Müge ÜLKER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Düğün, Dernek Öncesi Hızla İncelmek mi İstiyorsunuz?' başlığıyla benzeşen toplam 84 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Ocak 2014
► Ağırlık Kazanımı Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:53
Top