2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sayısız Yararları ile Nar
YAZI #2207 © Yazan Dyt.Müge ÜLKER | Yayın Eylül 2014
Nar meyvesi sağlıklı beslenme açısından C vitamini ve birçok değişik antioksidan çeşidi bünyesinde bulundurduğu için diyette olmazsa olmazdır. Narların ana antioksidan faaliyeti delphinidin, cyanidin ve pelargonidinadındaki üç antioksidandan kaynaklanır. Ayrıca nar suyundaki kalp hastalığı ve kanser önleyici görevi yapan polifenol bileşimi yeşil çaydan üç kat daha fazladır.

Tam Bir Hayat Kurtaran!

Antimikrobiyal: Laboratuar deneylerinde narların yaşamı tehdit eden çeşitli bakterileri yok etme etkili olduğu saptanmıştır.
Dolaşım Sistemi Hastalıkları: İnsanlar ve fareler üzerinde yapılan farklı çalışmalar nar suyu ilavesinin yağlı damar yollarının gelişimini önlemeye yardımcı olduğunu saptamıştır. Amerika Kardiyoloji Gündemi’nde yayınlanan kalp ile ilgili başka bir çalışmada araştırmacılar üç ay boyunca her gün nar suyu içen hastalarda kalp fonksiyonunun düzeldiğini gözlemlemiştir.
Kanser: İnsandaki göğüs kanseri hücrelerinin kullanıldığı bir hücre çalışması nar özü tedavisinin kanser hücrelerinin gelişmesini önemli ölçüde engellediğini ve hücre ölümünü arttırdığını saptamıştır. Yine başka yapılan çalışmada ise nar suyunun kolon kanser hücrelerindeki iltihaplı hücre belirtilerini azalttığını gözlemlemiştir.
Hipertansiyon: Hipertansiyon rahatsızlığı olan hastaları kapsayan bir araştırmada on dört gün boyunca 220 gr nar suyu tüketen hastalarda sistolik kan basıncında ve çarpıntı riskinde %36 azalma gözlemlenmiştir.
Kemik Kaybı: Bir hayvan çalışması iki hafta boyunca farelere verilen nar özünün kemik kaybını önemli ölçüde azalttığını saptamıştır.

Sağlıklı beslenmede narları seçerken parlak, ağır, sert, düzgün ve sulu olmasına dikkat etmek gerekir. Soğuk, karanlık yerde bir ay, buzdolabında ise yaklaşık iki aya kadar dondurucuda ise en fazla altı aya kadar saklanabilir. Yine tatlılarda veya salatalarda nar çekirdeklerini kullanabiliriz. Ayrıca bazı sosların, reçel veya sirkelerin yapımıyla meyve suyu yapımında da yine nar meyvesini kullanılabiliriz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müge ÜLKER Fotoğraf
Dyt.Müge ÜLKER
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Müge ÜLKER'in Makaleleri
► Kuşburnu'nun Yararları Dyt.Gülen Ecem KALKAN
► Propolis ve Yararları Dyt.Atilla ZEYREK
► Karidesin Yararları Dyt.Turgay KÖSE
► Maden Sularının Yararları Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sayısız Yararları ile Nar' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Ocak 2014
► Ağırlık Kazanımı Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:09
Top