2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Metabolizmanızı Sonbahara Hazırlayın !!!
YAZI #2215 © Yazan Dyt.Ceren AKTAŞ | Yayın Eylül 2014
Sonbahar ve kış aylarında vücut soğuğa karşı direncini korumak için çok fazla enerji harcamaz ve metabolizmanın çalışma hızı düşer. Sürekli yeme ihtiyacının duyulduğu bu dönemde, diyet yapmak güçleşir ve hareket azalır.Özellikle bu dönemde metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olacak en başta su, yeşil çay, yulaf, tarçın, ananas, zencefil, kırmızı acı biber , mate,elma sirkesi, keten tohumu ve çiğ sebzeleri tüketmemiz önem kazanmaktadır.
Metabolizmamızı canlı tutmak için yapmamız gerekenler;
• Düzenli spor yapmak; özellikle tempolu yürüyüşler, bisiklete binmek, yüzmek gibi aktivitelerinizi arttırın.
• İyi bir kahvaltı ile güne başlamak sizin hem vücut direncinizi arttıracak hem de diyetinize yardımcı olacaktır.
• En az beş-altı öğünden oluşan bir beslenme programı uygulamanız metabolizma hızınızın yavaşlamasını engelleyecektir.
• Hastalık riskinin arttığı bu dönemde, yeterli oranda sebze ve meyve tüketmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Soğuk algınlığından korunmak için; antioksidan içeriği açısından yeşil yapraklı sebzeleri (ıspanak, roka, tere gibi) tüketin. Meyve alımını günlük 4-5 porsiyonda tutun. Portakal, mandalina, nar, kivi tüketin.
• Mevsim geçişlerinde başlayan yorgunluğu engellemek için C vitamininden zengin besinler tüketin. Hem mevsim geçişi hem de iş ve sosyal yaşamın getirdiği halsizliği engellemek için ise kalsiyum ve protein içeriği yüksek süt, yoğurt, ayran, peynir ve cacık gibi besinleri beslenmenize ekleyebilirsiniz.
• Balık mevsiminin de açıldığı bu dönemde omega-3 alımınızı arttırıp bağışıklık sisteminize de destek sağlayabilirsiniz. Gün içerisinde düzenli olarak 2-3 ceviz tüketmenizde size omega-3 alımı açısından destek sağlayacaktır.
• Bu dönemde sıvı alımınızı artırmaya özen gösterin. Günde 2-2,5litre su tüketmenizi öneriyoruz. Su alımıyla birlikte ekinezya, yeşil çay, kuşburnu, ıhlamur, rezene, anason ve kekik çaylarını soğuk algınlıklarından korunmak için içebilirsiniz.
• Metabolizma hızlandıran çorba ;
• 2 adet kabak
• 1 adet domates
• 1 adet kırmızıbiber
• 1 adet kuru soğan
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet nane
• 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Malzemeleri görsel zevkinize göre dilimleyin ve su ilave ederek düdüklü tencerede pişirin.
Naneyi en sona bırakın ve soğumaya yakın çorbanızın içerisine atın.
Kalorisi düşük ve besin değeri yüksek çorbanızı afiyetle için.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dyt.Ceren AKTAŞ
Diyarbakır
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ceren AKTAŞ'ın Yazıları
► Metabolizmanızı Hızlandırın Dyt.Deniz BERKSOY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Metabolizmanızı Sonbahara Hazırlayın !!!' başlığıyla benzeşen toplam 9 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:49
Top