2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mutluluğun 9 Temel Sırrı
YAZI #2267 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Ekim 2014
Seneler önce karşılaştığım bir kitapta, yazarların dünyanın çeşitli yerlerinde mutlu olarak kabul edilen kişilerle yaptıkları bir araştırmanın sonuçları paylaşılmıştı. Bu mutlu insanların ortak özellikleri ne sağlıklı bir ailede büyümek, ne ekonomik rahatlık, ne de iyi bir eğitimdi. Beni o zaman da çok etkileyen bu 9 ortak özelliği de sizlerle paylaşıyorum:

1. Kafaya koymak: Bu özellik güçlü bir mutlu olma isteği ve bunun için harekete geçmeye hazır olmayı gerektirir. Mutluluğu tümüyle bilinçli bir şekilde mutsuzluğa tercih etmektir.

2. Üzerine almak: Davranışlarınızın, düşünce ve duygularınızın tüm kişisel sorumluluğunu taşımayı seçmek; başkalarını suçlamayı kesinlikle reddetmek. Kendinizi koşullara maruz kalmış şekilde düşünmemek. Onun yerine hayatınızın kontrolünü elinizde bulundurduğunuza inanarak yaşamayı seçmek.

3. Farkına varmak: Sık sık kendi içinize dönüp size neyin mutlu ettiğini belirlemek.

4 .Merkezde olmak: Kişinin kendini mutlu eden aktiviteleri merkeze alma konusundaki tartışmasız ısrarı. Mutlu insanlar kendilerine mutluluk verecek şeyleri ertelemezler; veya emekli olmayı beklemezler.

5. Yeni bir çerçeveye koymak: Günlük sorunları fırsatlara çevirme, geçmişte yaşanmış olan travmaları; anlamlı, önemli, hayat veren bir enerji kaynağı olacak şekilde bir çerçeveye koyma seçimi.

6. Yeni deneyimlere açık olmak: Hayatta yeni olasılıklara açık olmaya ve hayat yolculuğuna esnek bir şekilde yaklaşmaya karar vermek.

7. Değerini bilmek: Mutlu kişiler yaşamlarına ve etraflarındaki kişilere değer verirler. Her anı sorgularlar ve gündelik olanı harika bir şeye dönüştürürler.

8. Paylaşmak: Mutlu insanların çarpıcı bir özelliği arkadaşları ile içinde bulundukları toplulukla ve dünyayla ‘karşılık’ beklemeden kendilerini paylaşmalarıdır.

9. Kendine dürüst olmak: Mutlu kişiler kendi gerçeklerini üzerilerine alarak ortaya koyarlar; kişisel sınırlarını uygularlar, toplumun, ailenin veya işverenlerinin kendi kişisel inanç sistemleri ile çatışan isteklerine uymazlar. Dürüstlükleri kendileriyle yaptıkları bir kontrat gibidir. Daha da önemlisi kendi düşünce ve davranışlarını bu kişisel kodlama ile kontrol ederler.

Hep diyorum, özellikle internetin gelişmesi ile yaşam açık kitap yapılan bir sınav gibi oldu; bilgiler, yöntemler elimizin altında. Bize düşen sakince uygulamak ve yaşamın keyfine varmak! Keşke bu kadar kolay olsaydı dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız bilmek her zaman uygulayabilmek demek değil. Bu yüzden benim gibi uzmanlar güvenli bir yapı çerçevesinde bu bilgileri sizler için ulaşılabilir ve uygulanabilir kılıyoruz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Mutluluğun Sırrı Sol Cebinizde Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
► Mutluluğun Resmi.. Psk.Dnş.Kemal TUNCER
► Mutluluğun Kaynağı ve Ötesi Psk.Yetkin KUŞAN
► Mutluluğun Gerçek Formulü Psk.İzzet GÜLLÜ
► Terbiyenin Sırrı Psk.Dnş.Kerim CANDAN
► Mutlu Birlikteliğin Sırrı Psk.Seda BİRCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Mutluluğun 9 Temel Sırrı' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:35
Top