2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Alem Dergisi 29 Ekim Sayısı
YAZI #2273 © Yazan Dyt.Gamze KAÇAR BOZKURT | Yayın Ekim 2014
Metabolizmanızı kış uykusunda bırakmayın..

Kış aylarından metabolizmamız nasıl etkılenır ?
Yaz aylarındaki canlılık sıcak havalar yüksek enerjiler sayesinde metabolizmamızda hızlıdır. Kış aylarında soğuyan havaların etkisi kapalı havaların rehaveti ile metabolizmamızda kendisini tembelliğe bırakır.
Kış aylarında sıcacık evlerinizde televizyon yada bilgisayar başına gecip abur cubur yiyerek keyif alanlardansanız EYVAH .. hem metabolizmanızı uyuttunuz hemde alınacak kilolara davetiye çıkardınız demektir
Kış aylarında metabolizmayı hızlandırmak için neler yapabiliriz ?
1. Uyku düzene sokulmalıdır. Gün içinde uyku hallerinden vazgecmelisiniz.. saatlerce uyumaktanda..
Kişiye 8 saat uyku yeterlidir ve gece 2 ıle 5 arasında uykuda gecırecegınız bır zaman dılımını ayarlayarak beden ve metabolizma ıcın gereken aktivasyonu sağlayabilirsiniz. Unutmayın fazla uykuhem sizi hem metabolizmanızı uyutur. Sabah 6 ile 9 arası metabolizmaların canlandığı saatlerdır ..uyanıp kahvaltı etmelisiniz ki boylece güne hızlanmış bır metabolızma ıle başlayabilirsiniz.
2.kış ayları yaz aylarına göre su tüketimininde azaldığı aylardır. Mutlaka günlük 2 lt civarı su tüketimini tamamlayarak metabolizmamızı canlandırabiliriz
3. iyi bir metabolizmanın yolu iyi bir beslenmeden geçer. Düzenli yeterli ve dengeli beslenme ile metabolizmamız gün içinde hızını koruyacaktır.
Mutlaka 3 ana ve 3 ara yada 3 ana ve minimum 1 ara öğün yaparak karbonhidrat yağ ve protein dağılımını dengede tutarak beslenmeye özen gösterin
Bu özen insülin salınımımızı da dengeleyecek ve bizi kış aylarının başlıca düşmanı tatlılardan uzak tutacaktır.
Kış aylarında protein ihtiyacınızı hep hayvansal besinlerden değilde mantar kurubaklagil sebzeler gibi bitkisel protein kaynaklarından da karşılayarak kalori alımını azaltabiliriz
4.d vitamininın metabolızma uzerındekı etkısı tartısılmazdır. Kış aylarında azalan günes ısınları ile dvitamini kaynagımız da azalmıs olur. Bu nedenle d vitamininden zengın yumurta mantar peynir gibi besinlere günlük diyetimizde yer vermeliyiz.
5.egzersiz yapın.
Kış aylarında hava soğuk diye hareketten kaçmayın. Spor yapmanın yada dengeli beslenmenın mevsimi yoktur.. form korumak ve sağlıklı yaşamak için 4 mevsimde dikkat etmemiz ana kural düzenli beslenme düzenli fiziksel aktivite yapmaktan geçer. Haftada en az 3 gün en az 60 dk disiplinli bir aktiviteye yer verin..
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gamze KAÇAR BOZKURT Fotoğraf
Dyt.Gamze KAÇAR BOZKURT
Antalya
Diyetisyen
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Gamze KAÇAR BOZKURT'un Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Alem Dergisi 29 Ekim Sayısı' başlığıyla benzeşen toplam 4 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Yaşlılık Beslenmesi Kasım 2007
► Kanser ve Beslenme Ekim 2007
► Yeşil Çay Eylül 2007
► Ramazan Ayında Beslenme Ağustos 2007
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:28
Top