2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dala Lama’nın Basit Formülü
YAZI #2285 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Kasım 2014
Sorunlarımız bize aşılmaz gelir. O kadar uzun süredir bizimledirler ki, onlarsız bir yaşam düşünmekte zorlanırız. Çoğunlukla sorunlarımızın kaynağını mecburiyetler, güven arayışı, dış koşullar veya bir başkası olarak gördüğümüzde duygularımız bizi çözümsüzlüğe götürür.

Bir grup, Dala Lama’ya yüzyılın önemli sorunları ile ilgili fikirlerini sormak üzere bir araya gelmiş. Dünyamızın en önemli sorunları olarak gördükleri konular hakkında şu soruları yöneltmişler:

1) Zenginle fakir arasında artan mesafeyi nasıl kapatabiliriz?
2) Dünyamızı nasıl koruruz?
3) Çocuklarımızı nasıl eğitebiliriz?
4) Tibet gibi baskı altındaki ülkelere ve insanlarına nasıl yardım edebiliriz?
5) İnsanların birbirlerine özen göstermelerini nasıl sağlarız?

Dala Lama tüm soruların sonuncusu altında toplanabileceğini söyledi. ‘Kalbimizde gerçek şefkat varsa çocuklarımız akıllıca eğitilirler, dünyayı koruruz ve fakirlerin ihtiyaçları karşılanır.’ Bunun üzerine grup şu soruyu sordu:

6) Dünya üzerinde sevgi artıyor mu yoksa aynı mı?

‘Benim deneyimim sevginin ARTTIĞI yönünde.’

Dala Lama dünyada sevgi ve şefkatin artması için basit bir alıştırmadan söz etti. Gruptaki herkesi evlerine döndüklerinde bu alıştırmayı olabildiğince çok kişiyle paylaşmaya davet etti. Alıştırma 4 bölümden oluşuyor:

1) Güne başlarken her gün 5 dakika boyunca hepimizin birbirimize bağlı olduğumuzu ve aynı şeyleri (mutlu olmayı ve sevilmeyi) istediğimizi hatırlayalım.
2) 5 dakika boyunca nefes alırken kalbimizi kendimiz için iyi duygularla dolduralım. Nefes verirken aynı güzel duyguları başkaları için hissedelim. İyi duygular hissetmekte zorlandığımız kişileri düşünüp olumlu duygularımızın onları da kapsamasına izin verelim.
3) Gün içinde bu tutumu karşılaştığımız herkes için koruyalım. Karşılaştığımız herkese, en basit işleri yapan kişilerden hayatımızdaki ‘önemli’ kişilere kadar sevdiğimiz ve sevmediğimiz herkese iyi duygularla yaklaşalım.
4) Bu alıştırmayı hayatımızda ne olursa olsun, bize kim ne yaparsa yapsın devam ettirelim.

Önümüzdeki 1000 yılda sevgi ve barış dileklerimle!

Budist bir rahip olan Matthieu Ricard'ın 2 sunumunu paylaşmak istiyorum:

http://www.youtube.com/watch?v=L_30JzRGDHI
http://www.youtube.com/watch?v=iZwnXj0Ck1k
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Başarının Formülü Çalışmaktır. Psk.Dnş.Alpaslan YURTSEVER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Dala Lama’nın Basit Formülü' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:08
Top