2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaz Detoksu
YAZI #2354 © Yazan Dyt.Ayşe DURAN | Yayın Aralık 2014
YAZ İÇİN DETOKS DİYETİNE HAZIR MISINIZ?

Kulağa aşına gelen detoks, vücudumuza çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmaktır. Toksin ise vücudumuza zararlı etkileri olan sağlığı bozan maddelerdir. Toksinleri vücudumuzda temizleyen organımız karaciğerdir.
Toksin atma yollarını idrar, dışkı ve ter yolu ile sıralayabiliriz.
Toksinlere aslında günlük yaşamımızda sık sık rastlamaktayız. Bunların en başında sigara dumanına maruz kalmaktır. Sigara içmeseniz bile sigara içilen ortamda bulunmak sizi toksin ile karşı karşıya bırakacaktır. Bulunduğunuz şehrin gürültüsü, tarımsal ilaçlar, hava kirliliği, radyasyon, yakıt dumanları sağlığı etkileyen başlıca toksin kaynaklarıdır.

Detoks Diyetini Kimlerin Yapması Uygun Değildir?
Diyabet hastası, hamile, yeni doğum yapmış, emzikli, yakın bir zamanda ameliyat operasyonu geçirmiş kişilerin detoks diyeti yapması sakıncalıdır.

Detoks Diyetini Nasıl Yapmalıyım?
1. Öncelikle sağlıklı bir detoks için yeteli ve dengeli beslenmelisiniz. Bunun için diyetisyeninizin eşliğinde size özel bir diyet programı hazırlanmalıdır. Sanal medyada yayımlanan detoks diyetleri sizin bünyeniz ve yaşam koşullarınız için uygun olmayabilir. Bir uzman kontrolünde olmanız şart.
2. Sofranızda doğal ürünler bulunsun. İşlenmiş gıdalardan, market ürünlerinden uzak durulmalıdır. Etinden, sütünden, yumurtasından, sebzesine kadar sofranızda doğal ürünler bulunmalıdır.
3. Detoks diyetiyle amaç vücudu toksik maddelerden uzaklaştırmak ve metabolizmayı hızlandırmaktır. Bunun için probiyotik, prebiyotik, sebze suları, meyve suları, tahıllı gıdalar, balık menülerinizde olmalıdır.
4. Toksinlerden kurtulmak için bol bol su tüketin. Günlük tüketeceğiniz 1 litre suyunuzun içerisine 1 çay kaşığı toz zerdeçal veya 1 tane kabuklarıyla birlikte doğranmış salatalık, limon ekleyip de içebilirsiniz. Hem böylece aromalı bir su elde etmiş olursunuz.
5. Egzersiz ile detoks diyeti desteklenmelidir. Yürüyüş, ip atlama ve plates hareketleri en güzel spor tavsiyelerimden olacaktır.

Detoksa Etkisi Olan Gıdalar
1. Enginar ve diğer sebzeler
2. Yeşillikler
3. Ananas
4. Ahududu
5. Böğürtlen ve diğer meyveler
6. Su
7. Zencefil ve diğer şifalı bitkiler

Detoks Salatası
Malzemeler
Akdeniz yeşilliği
Dereotu, maydanoz
2 yemek kaşığı lor peyniri
4 yemek kaşığı haşlanmış mercimek
1 tatlı kaşığı dövülmüş keten tohumu
1 tane kapya biber
1 tatlı kaşığı hardal

Hazırlanışı: Tüm yeşillikleri ince ince doğrayın üzerine diğer malzemeleri ekleyin.
Bu detoks salatasıyla karınınız daha uzun süre tok kalır ve mideniz daha rahat bir gün geçirmiş olur. Afiyet olsun.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşe DURAN Fotoğraf
Dyt.Ayşe DURAN
Antalya
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe DURAN'ın Makale ve Yazıları
► Kış Detoksu Nasıl Uygulanır? Dyt.Deniz BERKSOY
► Yeni Yılın Yeni Beden Detoksu Dyt.Tuğba BALDEDE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Yaz Detoksu' başlığıyla benzeşen toplam 3 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okul Çağında Beslenme Aralık 2014
► Gluten Enteropatisi Aralık 2014
◊ Diyabette Beslenme Aralık 2014
◊ Yaza Fit Girin Aralık 2014
◊ Sonbaharda Beslenme Aralık 2014
◊ Sınav Öncesi Beslenme Aralık 2014
◊ Kilo Almak İçin Öneriler Aralık 2014
◊ Anoreksiya Nervoza Aralık 2014
◊ Kış Beslenmesi Aralık 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:03
Top