2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diva Dergisi- 'yaz Döneminde’ Kilo Kaybını Hızlandırmak İçin Ne Yapmalıyız?
YAZI #2377 © Yazan Dyt.Ebru AYTEKİN | Yayın Aralık 2014
Zayıflama kliniklerinde bunun değerlendirmesi 3 farklı şekilde yapılır.

Kişinin tahlilleri doğrultusunda endokrin muayenesi

Vücut analizlerine bakılarak diyetle birlikte başlangıç aşaması oluşturulabilir.

Beslenme uzmanları bu dönem içerisinde kas ve kemik gelişimini artırarak kilo vermeye yardımcı olan kalsiyum ve D Vitamini içerikli yiyeceklerin tüketimini ön planda tutar. Bunu ufak yürüyüşlerle desteklemeyi önerir.

Mevsimsel kullanılan diyetlerden özellikle bu dönemde faydalandığımız 1 porsiyonu yaklaşık 80-90 kalori olan çilek, çağla badem, erik kombinasyonları öğleden sonraki atıştırmalarda kullanılabilir. Bir örenek verecek olursak bu mevsimde 1 incir= 90 kalori 12 çilek= 90 kalori aradaki yoğunluklarının farkına bakılarak bu mevsimde iştah atağı yaşamadan daha rahat kilo kaybetmemizi sağlayacaktır. ( alerjik bir durumumuz yok ise çilek ve çağladan faydalanmak gerekir.)

Tabiî ki bu yediğimiz besinlerin sindirilebilmesi için su tüketimi önemlidir. Eklem hareketlerini kolaylaştırmasının yanında fazla ödemin atılması sağlayarak kilo vermemizi hızlandırır. Su tüketimini artırmak yerine suyun içeriğini yani vitamin ve mineral içeriğini artırabiliriz. Bu kompostolarla, içeceğiniz suyun içine limon ve benzeri meyveleri sıkılarak, tarçın gibi baharatlar ve bitki saplarıyla sağlanabilir. Bu sayede size birden fazla bardak su içmişsiniz gibi muamele yapacaktır. Böylece o kadar su içmenize gerek kalmaz.

Yapmanız gerekenler:

Su içme teknikleri:
limonata, komposto, çok açık çay, yeşil çaylar, ılık su içerisine ilave edeceğiniz karanfil, tarçın, bitki sapları ile suyunuzu renklendirip daha içilebilir haline getirebilirsiniz. Bunları kullanmanız için kendinizi motive etmeniz gerekir. Bilgisayar ve telefonunuza ekran hatırlatmaları yapabilirsiniz.

Kalsiyum kullanma teknikleri:
Kalsiyum ihtiyacınızı gün içerisinde badem, susam ve sütlü kahveden karşılayabilirsiniz.


Hayatta en önemli şeyin sağlığınız olduğunu unutmayın!
Sağlıklı günler .
Diyetisyen Ebru AYTEKİN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ebru AYTEKİN'in Makale ve Yazıları
► Kilo Verme Neden Durur ? Hızlandırmak İçin Tavsiyeler Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Kilo Kaybını Hızlandırın Dyt.Merve TIĞLI
► Kilo Almak İçin Püf Noktaları Dyt.Turgay KÖSE
► Kilo Almak İçin Öneriler Dyt.İrem ÇELİK TÜTÜNCÜ
► Kilo Vermek İçin 5 Altın Kural Dyt.Banu Belkıs AŞ
► Kilo Almak İçin Beslenme Önerileri Dyt.Yunus Emre UZUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Diva Dergisi- 'yaz Döneminde’ Kilo Kaybını Hızlandırmak İçin Ne Yapmalıyız?' başlığıyla benzeşen toplam 52 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Diva Dergisi-Mutlu Diyet Aralık 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:16
Top