2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İyimser Düşünmek
YAZI #2380 © Yazan Psk.Yetkin KUŞAN | Yayın Ocak 2015
Yeni yıl ve doğum günleri bazılarımız için yeni bir başlangıç demektir ve kutlanır. Bazılarımız içinse bir bitişin daha yaşanmasıdır ve kutlanması anlamsızdır. Yani bardağa hangi taraftan bakmayı seçtiğimize bağlı. Sizlerin tercihinin hangisi olduğunu bilmiyoruz ama biz burada seçimimizi, mutluluğa giden yolda, çoğu zaman gerekli olan; gerçekçi umut etmekten ve iyimser gerçekçilikten yana yapıyoruz. Umut ve iyimserlik kelimelerine gerçekçiliği iliştirdik. Çünkü umudun ve iyimserliğin gerçekçi olmadığı hallerde; sorunlar çözülmez, sadece hasıraltı edilir. Örneğin, bir hastalık durumunda; bize bir şey olmayacağı umudu ile gerekli önlemlerin alınmaması ya da eşinden-arkadaşlarından yıllarca olumsuz bir muamele görülmesi durumunda bu durumun zamanla ortadan kalkacağını düşünüp sebepleri ve çözümü üzerinde bir şey yapılmaması…
Buradaki umut ve iyimserlik gerçeklikten beslenmiyor öyle değil mi? Umut ve iyimserlik zaman ve gerçekle bilenmeli, yeri geldiğinde de makas değişikliği yapılmalıdır.
Dünyada geçireceğimiz zaman sınırlı ancak hayal gücümüz sınırsız. Beklentilerimiz, sınırlarımız, benliğimiz, çevremiz, varoluşsal kaygılarımız... Hepsi burada geçireceğimiz zamanı yönetmemizi etkileyen birer faktör. Zekamız ve deneyimlerimiz ise en büyük yardımcılarımız… Peki bu iki yardımcının haricinde yaşama daha işlevsel bir bakış açısı ile bakabilmemiz için, başka neler bize yardım eder? Bunun pek çok yolu olduğu kesin, ancak en önemlileri olumlu bakmak, gerçekle kurulan bağ, elimizdeki mevcut imkanlar ve zamanla kurulan ilişki
YENİ BİR YIL VE DOĞUM GÜNLERİMİZ.. Bugün; şapkamızı önümüze koyup, geçen yılı değerlendirerek kararlar alacağımız gün olabilir. Kararlarımızı uygulamaya geçirirken mutlaka zorlanacağız. Kimimiz sigarayı bırakmak isteyecek, kimimiz aşka dair yeni kararlar alacak, kimimiz daha çok sosyalleşme ve hobi edinme kararı alacak, kimimiz çocuklarıyla ilgili yeni kararlar alacak… Buraya daha pek çok örnek eklenebilir. Alacağımız karar her ne olursa olsun, zorlandığımız anlarda bunu tolere edebilmek değişimi getirecektir. Değişim de gelişimi.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yetkin KUŞAN Fotoğraf
Psk.Yetkin KUŞAN
Antalya
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi36 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Yetkin KUŞAN'ın Makaleleri
► Olumlu Düşünmek Psk.Dnş.Metin KILIÇ
► Pozitif Düşünmek Üzerine... Psk.Mehtap HİSAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'İyimser Düşünmek' başlığıyla benzeşen toplam 9 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Doğa, Şehir ve İnsan Haziran 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:12
Top