2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Daha İyi İyinin Düşmanıdır...
YAZI #2407 © Yazan Uzm.Nazlı ÖZBURUN | Yayın Ocak 2015
Daha geniş zamanda ararım diye arayamadığımız sevdiklerimizin bize darıldıklarını öğrendiğimizde üzülürüz.

Daha güzel bir eve sahip olbilmek için yıllarca para biriktirmeye çalışırız ihtiyacımızı karşılayacak kadar olanı alabilecekken alamyız bir türlü daha iyisini beklerken.

Daha güzel bir iş çıkarmak için yapıpıp yapıp beğenmediklerimizi atarız sonunda ortada ne iş kalır ne istek.

Daha ii evlilikler yapabilmek için bir türlü birisine evet diyemeyiz. Ya daha iyisi varsa ileride diye düşünürken bkarsınız yaşlanıvermişiz.

Daha iyi bir zamnda pikniğe gideriz derken baharı kaçırır gideriz. Hiç çiçek koklamadan.
Daha iyi bir park yeri bulmak adına bulduğumuz kıyıda köşedeki park yerlerini başkalarına kaptırırız.
Daha iyi arkadaşlıklar kurmak için var olnlara mesafeler koyarız.

Daha güzel olmak için vücıdumuzda orayı burayı değiştirereyim derken yapma bebekler dönüşürüz.

Dah fazla kilo vereyim derken bakrsınızı hastalık sınırına gelmişsiniz.

Her zman herşeyin bir daha iyisi hep vardır. Ama iyinin en baş düşmanıda dah iyi olndır çoğu zaman.
Daha iyisini isteyen insan bu iyiyi bu dünyada bu dünyanın sınrları içinde istemye kalktığında ellerim bomboş şarkısını söylemek düşüyor insanoğlunu payına.

İnsanı var eden en iyiyi istemek üzere kurmuş olmasına rağmen en iyinin bu dünyada olmayacağını da göstermek istiyor. En iyiyi daima istemek ve buraya takılıp kalmamk için.

Ama biz en iyiyi burada isteyip bulmadığımızda hayta küsüp o küskünlükle herşeyden vazgeçmeyi yada illede en iyisine ulaşacağım diye ömür törpüsü olmaya aday yapıyoruz kendimizi.

Oysa bu dünyanın yapısı dünyanın ypısını kabul edene açıyor kendisini. Bu yapıda da eksik olaı kabul etmek eksik olana razı olmak ve hiçe karşı her zman varlığın daha değerli olduğunu kabul etmek yatıyor.

Her gün farkında olmadan “Her şeyin daha iyisi vardır ve en iyiye ulaşmak için çabalamalısınız “ mesajına maruz kalıyoruz..Bu da sırtımıza aşırı bir yük bindiriyorr. Kendi gerçeklerimizden uzaklaşıp kusursuzluğa ulaşmak için çabalar hale geliyoruz.Ortalamay razı olamıyoruz ama…

Daha iyiyi isterken yokluğa razı oluyoruz aslında.

Daha iyi diye vehmettiğimiz herşey bir vehm yanlızca gerçekliği yok ve biz de daha iyi daha iyi derken bir vehime esir ediyoruz kendimizi.

Elimizden geleni yapmak ve sonrasında olan razı olmak gerçek kabulün ve mutluluğun tek yolu gibi görünüyor.

Daha geniş bir zaman yok. Daha mükemmelbir başlangıç.daha mükemmel bir eşdaha iyibir iş. Daha iyi bir ev…

İyi olan iyidir. Eksik liğiyle iyi iydir. Bir telefon görüşmesi eninde sonunda amaç uzun konuşmak değil hatır sormak . Ebedi kalacağımız bir ev değil aldığımız içinde barınacağımız ihtiyaçlarımızın karşılanacağı bir ev. Bize yol arkadaşı olacak bir eş güzelik yarışmasında derceye oynayacak bir manken değil.ayağımız yerden kesecek bir araba statü göstergesine dönüşecek bir kriter değil.
Amaçlar ve araçlar bir birine karıştığında kalbimiz ve aklımızda karışmaya başlıyor. İçimizde ukteler ulaşamadığımız büyük hedefler ve yaşanan hayal kırıklıkları değer mi? Bence değmez..
     7 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nazlı ÖZBURUN Fotoğraf
Uzm.Nazlı ÖZBURUN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Aile Terapisti
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Nazlı ÖZBURUN'un Makale ve Yazıları
► Daha Fazlası Olmak Psk.Emre ŞENGÜR
► Anksiyete: Kaygıdan Daha Fazlası Psk.Ilgın ARPACI
► Daha Mutlu Bir Yaşam İçin Psk.Rumeysa GÜNAY
► Ofiste Daha Parlak Bir Yaşam Psk.Sümeyye ARSLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Daha İyi İyinin Düşmanıdır...' başlığıyla benzeşen toplam 44 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:34
Top