2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Korkularınız Kovalıyor, Siz Kaçıyor Musunuz?
YAZI #2440 © Yazan Psk.Nihal UYAR | Yayın Şubat 2015
KORKULARINIZ KOVALIYOR,

SİZ KAÇIYOR MUSUNUZ?

Hayalleriniz, hedefleriniz, istekleriniz ya da planlarınız… Eğer siz de gün içerisinde bunları zihninizden geçiriyor ve koşar adım oradan uzaklaşıyorsanız, arada kalan engellerinizi gözden geçirseniz iyi olur. Farkına bile varmadan hayallerinize giden yolu tıkayan mazeretler sizin yerinize yaşamınızın dümenini ele almış olabilir ve siz, sizi nereye sürüklediğinden bihaber olabilirsiniz.

Kontrolü tekrar ele alabilmeniz için karşılaşmaktan korktuğunuz her ne ise ona dikkatlice bakmak gerekir. Biliyorum hep kaçmaya alıştınız, korkular orada duruyor ve siz arkanıza bakmadan hızla uzaklaşıyorsunuz. Arkanıza bakmaya bile korkuyorsunuz. Sizi nereye götürdüğünü bilmeden yalnızca ondan kaçmak için savrulup gidiyorsunuz hayatta. Nereye kadar kaçabilirsiniz? Yorulduğunuz an korkunuz hemen ardınızda olacak, size yetişmesi an meselesi! İnkar etmek, yok saymak, geçer demek bir işe yaramaz. Bundan kurtulmanın tek bir yolu var, o da durmak. Durun… ve sizi kovalayan korkunuz ya da korkularınızla yüz yüze gelin. Bazen karanlıktan korkmayı bırakmak için, karanlıkta kalıp bizi asıl korkutan şeyi deneyimlemek gerekir. Korkunuzu görmezden geldiğinizde, bir gün ışıklar kesilir ve siz üzerine hiç düşünmediğiniz o duyguyla öylece kalıverirsiniz. Yaşamda da işler böyle yürür. Siz kaçarsınız, o kovalar. Sonra bir şey olur ve tıkanır durmak ve bakmak zorunda kalırsınız. İşte durum bu aşamaya gelmeden cesaretinizi biraz toplayın ve gecikmeden onunla konuşmaya başlayın:
Nasıl bir korku bu?
Nereden gelmiş?
Ne zamandır peşinizde?
Peşinizde olmasının nedeni ne?

Sizi nereye götürmek ya da nereye gitmenizden alıkoymak için kovalıyor?
Bu soruların her birine dikkatle bakın. Unutmayın ki; Durup onu fark ettiğinizde, onu çözmek ve güvenle ilerlemek için bir şansınız olacak.

İstediğiniz işi neden alamadınız?
Neden arzu ettiğiniz ilişkiyi kuramıyorsunuz?
Neden istediğiniz ölçüde para kazanamıyorsunuz?
Görmek istediğiniz o şehre neden hala gidemediniz?

gibi pek çok soru yöneltebilirsiniz kendinize.

Önünüzde iki yol var:
ya durup kaçtığınız şeye bakıp, onunla yüzleşeceksiniz, ya da gücünüzün yettiği yere kadar arkanıza bakmadan kaçmaya devam edeceksiniz.
Seçim sizin!

Psk. Nihal UYAR ÖZER
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Nihal UYAR'ın Makale ve Yazıları
► Çocuğum Evden Kaçıyor Ne Yapabilirim Psk.Dnş.Alaaddin DEBGİCİ
► Kuşkucu Musunuz? Psk.Dnş.Yusuf BAYALAN
► Duygularınızı Tanıyor Musunuz? Psk.Dnş.Melek YILDIZ TÜRK
► Kendinizi Seviyor Musunuz? Psk.Dnş.Sibel DEMİR SARIOĞLU
► Sürekli Bir Şeyleri Erteliyor Musunuz? Psk.Dnş.Cansu DOĞRUYOL
► Çocuğunuza Hayır Diyebiliyor Musunuz? Psk.Dnş.Nuray BAŞTAN AYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Korkularınız Kovalıyor, Siz Kaçıyor Musunuz?' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Babalar ve Çocukları Şubat 2015
◊ Çocuklarda Sosyalleşme Şubat 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:45
Top