2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel İsteksizlik/Soğukluk
YAZI #2501 © Yazan Uzm.Psk.Esra Naz ÖZEL | Yayın Nisan 2015
Cinsel terapi uzmanları cinsel isteğin azalması durumunu son zamanların yaygın sorunlarından biri olarak görmektedir. Cinsel isteksizlik sorunu yaşayan çiftler, cinsel terapiye neredeyse en sık başvuran grubu oluşturmaktadırlar. Azalmış cinsel istek, her iki eşin de aynı istek düzeyine sahip olmaları durumunda bir sorun oluşturmamaktadır.

Yeterli cinsel uyarı olmasına rağmen cinsel istek duyulmaması durumu cinsel isteksizlik (cinsel soğukluk) olarak adlandırılır. Çiftler arasında en sık görülen durumlardan biri, eşlerden birinin normal, belki de yüksek cinsel istek düzeyinde olup, diğer partnerin azalmış cinsel isteği ile uyumsuzluğun ortaya çıkmasıdır. Bu durum eşler arasında yanlış anlaşılmalara, iletişimsel ve ilişkisel sorunlara yol açmaktadır.
Azalmış cinsel istek düzeyinin çeşitli nedenleri vardır. Çiftlerin uzun süredir aynı cinsel deneyimleri paylaşmaları, birbirlerinin her hamlelerini önceden biliyor olmaları cinsel bıkkınlığa sebep olabilir. Cinsel istek açısından çiftler arasındaki farklılıkların diğer bir nedeni de biyolojiktir. Cinsel terapi, sorunun nedeninin biyolojik olmadığı durumlarda kesin tedavi yoludur.
Cinsel isteksizlikte cinsel terapinin amacı, cinsel istek düzeyi azalmış olan partnerin cinsel isteğini arttırmak ya da diğer partnerin cinsel istek düzeyini azaltmak yoluyla çiftin cinsel istek düzeylerinde değişim yaratmaktır. Bu tip bir yaklaşım, tüm dikkatin yalnızca bir eşi değiştirmeye yönlendirmekten daha doğrudur.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra Naz ÖZEL Fotoğraf
Uzm.Psk.Esra Naz ÖZEL
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi10 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Esra Naz ÖZEL'in Makale ve Yazıları
► Kadınlarda Cinsel İsteksizlik - Cinsel Soğukluk Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Cinsel İsteksizlik - Cinsel Soğukluk Psk.Bayram ŞİMŞEK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Cinsel İsteksizlik/Soğukluk' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Anorgazmi/Orgazm Olamama Nisan 2015
◊ Erken Boşalma Derken? Nisan 2015
◊ Vajinismus Nedir? Nisan 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:47
Top