2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,211 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Menapozda Sıcak Basmasına Hipnoz ile Çözüm
YAZI #2552 © Yazan Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK | Yayın Haziran 2015
Menopozla birlikte başlayan yüz bölgesinden ısı, önce boyun ve göğüs kısmına, ardından tüm vücuda yayılır… Sıcak basması, erken menopoz ve menopoz dönemindeki kadınların önemli bir kısmının yaşadığı bir belirtidir. Genellikle menopozun ilk yıllarında ortaya çıkan bu durum bazı kadınların günlük yaşamını etkileyecek kadar şiddetli olabiliyor. İlaçlı tedavi yöntemlerinin bazılarının kanser, kalp gibi hastalık risklerini arttırdığı yönündeki bulgular, menopoz sürecini kimi kadınlar için kabusa dönüştürüyor.
MENOPOZA İLAÇSIZ MÜDAHALE

Ateş basması ataklarından bunalan kadınların içine su serpecek haber, ABD’nin Teksas Eyaleti’ndeki Baylor Üniversitesi’nden geldi.

Üniversite’nin Zihin – Beden Tıp Araştırma Labaratuarı’nda yapılan klinik çalışmasında, hipnozun, menopoza bağlı ateş basması ile diğer kaygı ve depresif durumları azalttığı, hatta bazı kadınlarda ortadan kaldırdığı belirlendi.

HİPNOTİK TERAPİ, ATEŞ HİSSİNİ YÜZDE 80 AZALTTI

Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, kadınları yakından ilgilendiren bilimsel araştırmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Ulusal Merkezi tarafından finanse edilen araştırma, 5 haftanın üzerinde bir periyotta, 187 kadın üzerinde, hem fiziksel semptomların hem de ateşli rahatsızlıkların bireysel olarak raporlanmasıyla gerçekleştirildi. Hipnotik transla oluşturulan gevşeme ve sakinleşme zemininde hipnoterapi uygulanan kadınlarda, araştırmanın dördüncü evresinde, ateş basması yüzde 70 oranında azaldı. Üç aylık bir takipten sonra bu oran yüzde 80′e ulaştı. Bazı kadınlarda ateş basmasının neredeyse tamamen ortadan kalktığı not edildi. Kadınlardaki diğer kaygı ve depresif durumlarda da azalma kaydedildi. Stresi azalan kadınların hayat kalitesinde gözle görülür bir artış gözlendi.”

Bir araştırmanın klinik anlamda önemli kabul edilebilmesi için elde edilen sonuçların yüzde 50 ve üzerinde olması gerektiğini belirten Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, menopoza karşı hipnoz çalışmasında yüzde 80′lik bir oranın büyük bir başarı olduğuna vurguluyor.

Hipnoz Uzmanı Başkak, bu bilimsel sonuçların ülkemiz için de yol gösterici olması gerektiğini söylüyor.

HORMON TEDAVİSİ Mİ HİPNOZ MU?

Baylor Üniversitesi verilerine göre, hormon tedavileri, ateş basmasında yüzde 90′dan yüzde 100′e kadar düşüş sağlıyor. Fakat bu yöntem kalp rahatsızlıkları ve göğüs kanseri riskiyle ilintilendirildiği için birçok kadın tereddütle yaklaşıyor.

Antidepresanlar ise ortaya çıkan rahatsızlıklarda yüzde 45′ten yüzde 60′a kadar düşüş sağlıyor. Ancak hormon ve ilaçla müdahale yöntemlerinde sekste performans düşüklüğü gibi yan etkiler ortaya çıkıyor.

Son araştırma, hipnoz yönteminin yan etkisinin olmadığını ya da yok denecek kadar hafif ve hemen geçici olabileceğini de ortaya çıkardı. Hipnoz Uzmanı Başkak, hipnoz yönteminin sekste performans düşüklüğü gibi bir yan etkiye sahip olmadığını, tam tersine cinsel istek ve arzuların daha da arttırılabileceğini belirtiyor.

Hipnozla yapılacak desteğin birçok konuda olduğu gibi menopoz dönemi sıkıntılarında da oldukça iyi sonuç verdiğinin bu ciddi araştırmanın bilimsel verileriyle bir kez daha doğrulandığını belirten Hipnoz Uzmanı Başkak, ilaçlı yöntemlerin yan etkisinden korkan, menopozdan muzdarip kadınlara hipnozu güvenli ve etkili bir seçenek olarak öneriyor.

Baylor Üniversitesi Zihin – Beden Tip Araştırma Laboratuarı Direktörü Psikoloji Profesörü Gary Elkins’in “Menapoza müdahale için yapılmış olan en büyük çalışmalardan biridir” dediği bu araştırma sonrasında, Amerikalı uzmanlar da erken menopoz döneminde kadınların üçte ikisinden fazlasında görülen ateş basmasına karşı artık bilimsel geçerliliği kanıtlanan hipnoz yöntemini de öneriyor.
http://www.medikalakademi.com.tr/menopozda-sicak-basmasina-karsi-hipnoz-tedavisi/#!
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet BAŞKAK Fotoğraf
Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Doktor Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'ın Makale ve Yazıları
► Sıcak Ama Sınırsız Ebeveynler Psk.Ebru ZORLUTUNA
► Hipnoz Psk.Şahin UÇAR
► Hipnoz Psk.Murat BİLİM
► Hipnoz Nedir? Psk.Aysel İnciler BİRTÜRK
► Cin Çarpması mı Hipnoz mu? Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
► Hipnoz Nedir? Psk.Alpaslan KESKİN
► Hipnoz ve Biliçdışı Psk.Erdim Hasip HAKVERİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Menapozda Sıcak Basmasına Hipnoz ile Çözüm' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Felç Olan Hastalara Hipnoz Haziran 2015
► Hipnoz /Gerçeğe Uyanmak Haziran 2015
► Hipnozla Zayıflamak Haziran 2015
► Mevlana Paranoyası Haziran 2015
► Bonzaiye Karşı Hipnoz Haziran 2015
◊ Reklamların Hipnoz Etkisi Haziran 2015
◊ Hipnoz ve Siyasal Hipnoz Haziran 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:40
Top