2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ramazan Ayında Tatlı Tüketimi
YAZI #2570 © Yazan Dyt.Ceren AKTAŞ | Yayın Haziran 2015
Özellikle yaz mevsimine denk gelen ve bu nedenle açlık süresinin daha uzun olduğu Ramazan ayında gün içerisinde yaşanan kan şekeri düşüklüğü nedeniyle tatlıyı iftar saatinde yemekten önce tercih edenleriniz olmaktadır. Halbuki önce sıvı besinlerle başlayıp sonrasında protein içeren bir menüyle iftarımızı tamamlamamız hem kan şekeri dengemizi sağlayacak hem de kilo problemi yaşamamızın önüne geçecektir.

PEKİ HANGİ ÇEŞİT TATLIYI TERCİH ETMELİ VE HANGİ ZAMAN ARALIĞINDA TÜKETMELİYİZ ???
Tatlı Ramazan ayında veya Ramazan ayı dışında da sofralarımızın olmazsa olmazı arasındadır. Ramazan ayında uzun süre açlıkla beraber düşen kan şekeri ve iftar sofralarındaki karbonhidrat yoğunluğu yüksek besinlerin tüketimiyle beraber tatlı ihtiyacı artmaktadır. Tüketilmesi gereken en doğru zaman iftardan 2-3 saat sonra olmalıdır. İftarda yemekle beraber veya hemen sonrasında tatlı tüketimi sindirim problemlerine kilo artışına ve sonraki saatlerde kan şekeri dengesinin bozulmasına neden olacaktır. Tüketilen tatlı çeşidi ve miktarı da tüketim zamanı kadar önemlidir. Özellikle şeker oranı yüksek kadayıf revani baklava gibi hamurlu tatlılar yerine güllaç sütlaç muhallebi gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Şerbetli tatlıların kalori değerleri de sütlü tatlılara oranla daha yüksektir. Ramazan ayında kilo vermek isteyenler veya kilo kontrolünü sağlamaya çalışanlarda sütlü tatlılardan yana seçimini yapmalıdır.

Yaz ayının en hafif tatlısı DONDURMA
Glisemik indeksi düşük olan dondurma yaz aylarında porsiyon kontrolü yapılarak tüketilebilir. Kalsiyum oranının yüksekliği nedeniylede besleyici bir tatlı seçeneğidir.
Yine kişiye göre değişen miktarlarla dikkat edilecek tüketim miktarıyla beraber sütlü tatlıların yanına dondurma ekleyerek tüketilmesi de bir diğer seçenektir.

MEYVEYİ UNUTMAYIN
Bütün bu tatlıların yanı sıra doğanın bize sunmuş olduğu en sağlıklı seçenek olan meyveler de tatlı yerine tercih edilebilecek en doğru seçenektir. Meyveyle dondurmayı birleştirerek daha keyifli ve sağlıklı bir seçenekte oluşturabilirsiniz .




Hangi tatlı kaç kalori

1 porsiyon kalburabastı: (2 adet), 416 kcal.
1 porsiyon sütlaç: (1 kase) 299 kcal.
1 porsiyon baklava: (2 adet) 425 kcal.
1 porsiyon şekerpare: (2 adet) 446 kcal.
1 porsiyon kemalpaşa: (2adet) 467 kcal.
1 porsiyon güllaç: (1 adet) 235 kcal.
1 porsiyon tel kadayıf: (1 adet) 430 kcal.
1 porsiyon Dondurma: 90 gr. 230 kcal.
1 porsiyon İrmik helvası: 150 gr 528 kcal.

Aktivite türüne göre kaç kalori yakılır?

30 dk Ev temizliği: 125 kcal.
30 dk Tenis çiftlerle: 155 kcal.
30 dk Yürüyüş (hızlı): 150 kcal.
30 dk Bisiklet (7 km hızla): 300 kcal.
30 dk Koşma: 275 kcal.
30 dk İp atlama: 456 kcal.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dyt.Ceren AKTAŞ
Diyarbakır
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ceren AKTAŞ'ın Yazıları
► Ramazan Ayında Beslenme Dyt.Melike ÖZDEN
► Ramazan Ayında Beslenme Dyt.Görkem MERCAN
► Ramazan Ayında Beslenme Dyt.Dilan DALGIÇ
► Ramazan Ayında Beslenme Dyt.Erinç KUTLU
► Ramazan Ayında Beslenme Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
► Ramazan Ayında Beslenme Dyt.Gamze KAÇAR BOZKURT
► Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Dyt.İnci Beyza YÜREKLİ
► Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Dyt.Esra TÜFEKÇİ
► Ramazan Ayında Kilo Vermek Dyt.Yeşim İŞGÜZAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Ramazan Ayında Tatlı Tüketimi' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:05
Top