2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Özgüveniniz Yerine Gelsin…
YAZI #2669 © Yazan Op.Dr.C. Özerk DEMİRALP | Yayın Eylül 2015
Bu haftaki konumuz olan meme büyütme ameliyatı, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık yapılan estetik ameliyatların başında gelmektedir. Oldukça tatmin edici sonuçları alabildiğimiz bu operasyonu, meme dolgunluğunun arttırılması, dekoltenin belirginleştirilmesi, kısmi sarkıklıkların giderilmesi amacıyla yapıyoruz.
Meme büyütme işlemini ‘’Silikon implant’’ adını verdiğimiz materyallerle gerçekleştiriyoruz. Günümüz koşullarında meme büyütme operasyonunda altın standart olan implantlar, uzun süreli memnuniyetin ve hedeflediğimiz meme şeklinin elde edilmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Gün geçtikçe kendini yenileyen bu teknoloji sayesinde şekillerini uzun süre koruyabilen, deformasyonlara daha az neden olan, kalıcılığın daha fazla olduğu implantlar üretilmiş bunun sonucunda daha başarılı sonuçlar elde edilmiştir.
Meme büyütme operasyonu meme başından, koltuk altından veya meme altı kıvrım bölgesinden yapılabilir. Özellikle hastalarımızın sıklıkla dile getirdiği emzirme ile ilgili oluşabilecek problemler, meme altı çizgisinden yapılan ameliyatta, meme başı siniri korunduğu ve süt kanallarına zarar verilmediği için görülmez. Düz, çizgi şeklinde 4 cm’lik kesi yaklaşık bir sene içinde soluklaşır ve belirsizleşir.
Meme implantları için bir başka sık karşılaştığımız bir soruya da değinmeden geçemeyeceğim. Bu implantlar delici ya da kesici bir travmaya maruziyet haricinde hiçbir şekilde patlamaz ki böyle bir durumda hayati organların yaralanma riski daha ön plandadır.
Meme büyütme cerrahisi açısından gelecek vaat eden yöntem ‘’Yağ enjeksiyonu’’dur. Vücudunuzdan elde edilip memeye verilen yağ dokusunun kısa sürede erimesi ve bu yöntemle oluşabilecek kistler bu yöntemin dezavantajlarıdır. Özellikle memesinin bir bölümü alınmış ya da geçici süre ile meme büyüklüğü isteyen kişilerde bu yöntem uygulanabilmektedir.
Meme büyütme ameliyatıyla, estetik açıdan dolgun bir meme şekline sahip olmanız hem mayonuzu önümüzdeki yaz aylarında daha iyi taşımanızı hem de özgüveninizin yükselmesini sağlayacaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
C. Özerk DEMİRALP Fotoğraf
Op.Dr.C. Özerk DEMİRALP
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi23 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.C. Özerk DEMİRALP'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Özgüveniniz Yerine Gelsin…' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:41
Top