2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bu Haftaki Konumuz Plastik Cerrahi’nin En Sık Yapılan Ameliyatlarından Biri Olan ‘’liposuction’’.
YAZI #2670 © Yazan Op.Dr.C. Özerk DEMİRALP | Yayın Eylül 2015
Günümüz teknolojisinde yağlardan kısa sürede kurtulabilmenin en hızlı yolu olan liposuction özellikle diyet veya spor ile eritilemeyen bölgesel yağ depolarının uzaklaştırılması ve vücuda düzgün bir kontur sağlanması amacıyla uygulanır.
Bu teknikte fazlalık olan bölgelerden yağ hücreleri alındığı için bu bölgelerde tekrardan toplanma olmaz. İnce kanüllerin kullanılması işlemlerin daha az travmatik olmasını sağlamakta lazerin de eklenmesiyle engebeli bir görünüm olması engellenmektedir.
Lazer liposuction olarak tabir edilen yöntem aslında lazer probuyla yağ dokularının eritilip sonrasında liposuction ile bu dokuların emilme işlemidir. Liposuction yöntemine lazerin eklenmesi, lazerlerin yağ dokuya spesifik oluşu nedeniyle diğer dokuları ve damarsal yapıları korumaktadır. Bu teknikle morarma ve ağrı sık görülmemekte, hastanın işe dönüşünü hızlanmaktadır.
Elde edilen yağ dokuları, estetik açıdan dokulara hacim katılması istenilen durumlarda, meme ve kalça dolgunluğunun artırılmasında ve yüzdeki kırışıklıkların azaltılmasında başarıyla kullanılabilir.
Şunu unutmamalıyız ki; liposuction bir kilo verme yöntemi değildir. Başarılı bir sonuç için hastanın uygun kiloda ve bölgesel olarak yağ dokusu fazlalığının olması gerekir.
Bu ameliyatın ehil olmayan kişilerce steril olmayan koşullarda yapılması ciddi sonuçlar doğurabilecektir. Ameliyat olmadan önce Plastik Cerrahınız ile yapacağınız görüşmede bütün sorularınızın cevabını bulabileceksiniz.
Sağlıklı günler….
Op.Dr. C. Özerk DEMİRALP
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
C. Özerk DEMİRALP Fotoğraf
Op.Dr.C. Özerk DEMİRALP
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi23 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.C. Özerk DEMİRALP'ın Yazıları
► Güneş ve Plastik Cerrahi Dr.Çağlayan YAĞMUR
► Plastik Cerrahide Lazer Kullanımı Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Bu Haftaki Konumuz Plastik Cerrahi’nin En Sık Yapılan Ameliyatlarından Biri Olan ‘’liposuction’’.' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:52
Top