2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Beslenme ile İlgili Merak Edilenler
YAZI #2719 © Yazan Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU | Yayın Kasım 2015
Zayıflama programlarında yağ tüketimi nasıl olmalıdır?

Her öğünde tüm besin ögelerinden almak doğru beslenme modelidir. Yapılması gereken katı yağ yerine sıvı yağ tercih etmek, sebze yemeklerine az miktarda yağ eklerken et yemeklerine hiç eklememek gerekmektedir. Ayrıca yağı azaltılabilen yoğurt, peynir, süt gibi besinleri % 50 yağlı tercih ederek, denge kurulmuş olacak ve diğer besinlerle alınan yağ sağlık problemi oluşturmayacaktır.

Aç kalarak zayıflamaya çalışmak sağlıklı mıdır?

Zayıflamada amaç; yağ hücresinin hacmini azaltmak ve fazla miktarda yağ depolanmasını engellemektir. Kendinizi aç bıraktığınızda* yağ yakımı gerçekleşmemektedir. Uzun süreli açlık, vücudunuzda* kas ve sıvı kaybına neden olacaktır. Kas ve sıvı kayıpları baş dönmesi, uykusuzluk, ciltte kuruluk, ruhsal sıkıntılar, vitamin-mineral eksikliğinden kaynaklı; saç dökülmeleri ve kramplar gibi yaşam enerjinizi düşürecek ciddi sıkıntılar doğuracaktır.

Sağlıklı beslenmede tuzun yeri var mıdır?

Tuzun vücuttaki yağlanma ile bir ilgisi yoktur; ancak bazı rahatsızlıklarda vücuttan atılamamasından kaynaklı ödem birikimine neden olmaktadır. Bu ödem miktarı tartıda kilo olarak karşımıza çıkacaktır. Yeni yapılan düzenlemede toplu beslenme alanlarında tuzluklar masalardan kaldırılacak ve 1 gr.lık poşet tuzlar kullanılacaktır. Bu çalışma ile günlük tüketilmesi gereken 5 gr.lık tuz miktarını geçmemek hedeflenmektedir.

Diyet yaparken neden beyaz ekmek tüketilmez?

Aslında kepekli ekmeğin birebir zayıflatıcı etkisi yoktur. Beyaz ekmek ile kepekli ekmek arasında enerji değeri farkı da yoktur. Ancak posa miktarları farklıdır. Posanın hem kan şekerinde hem bağırsak hareketlerinde hem de mide de doygunluk sağlama gibi olumlu özelliklerinden dolayı beyaz ekmeğe göre kepekli ekmek daha çok tercih edilmelidir.

Sadece salata tüketerek zayıflayabilir miyiz?

Dinlenme halinde bile harcadığımız bir enerji vardır ve bu enerji yerine konmadan sağlıklı olmak mümkün değildir. Sadece salata tüketildiğinde enerji yetersiz kalmakta ve diğer besin öğeleri ( karbonhidrat, protein gibi…) diyetinizde yer almamaktadır. Bu durum metabolizma hızının azalmasına, yağ yakımının durmasına ve ciddi kas kayıplarına neden olabilmektedir.

Sigarayı bırakmak kilo aldırır mı?

Sigaranın kiloyu arttırma veya azaltmada birebir etkisi yoktur; ancak sigarayı bırakan bireyler oyalanmak için sürekli atıştırmak isterler. Bu da kilo artışına neden olabilir. Sigarayı bırakırken günlük yapılacak egzersizler ve uzman tarafından hazırlanan diyet programları bu süreyi kilo almadan atlatmaya yardımcı olacaktır.

Bitki çaylarının zayıflamaya etkisi nedir?

Çayların diüretik etkisinden kaynaklı vücuttaki fazla su idrarla dışarı atılır ve bireyler arasında bu durum kilo kaybı olarak değerlendirilir. Ancak zayıflamak yağ miktarının azalması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle çaylar sadece ödem problemini çözerken kullanılabilir. Ayrıca çayların, kabızlığa iyi geldiği bilinmektedir; fakat sürekli tüketildiğinde kabızlığı kronik duruma getirebilmektedir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU Fotoğraf
Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi28 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU'nun Yazıları
► Teff Tohumu Hakkında Merak Edilenler Dyt.Büşra DAYIOĞLU
► Kafein ile İlgili Merak Ettikleriniz Dyt.İdil İMAMOĞLU
► Beslenme Hakkında Merak Edilen Sorular Dyt.Güneş AKYIL AYNACI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Beslenme ile İlgili Merak Edilenler' başlığıyla benzeşen toplam 82 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:55
Top