2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sabah Bir Tutam Kırmızı Biber Gece 1 Bardak Kefir
YAZI #2783 © Yazan Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ | Yayın Aralık 2015
Hava değişimi sonucu homıonlann salgılanndaki farklılık ve birçok etkenin neden olduğu bahar yorgunluğuyla baş etmenizin öncelikli yolu ise doğm besinleri, doğru miktarda tüketmek.


Yeterli ve dengeli beslenmek içinse temel yiyecek gruplarından olan; et grubu, süt grubu, sebze - meyve grubu ve tahıl grubu yiyecekleri ihtiyacınız doğrultusunda yemelisiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer etkenler ise bol sıvı içmek ve düzenli egzersizi bir yaşam biçimi haline getirmek olmalı. Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, bahan zinde geçirmenin formüllerini verdi.

Güne mutlaka kahvaltıyla başlayın Dengeli kahvaltı metabolizmanızın çalışmasını sağlar, sabah yorgunluğunuzu atar.

Yumurta ile peynir, tam tahıllı ekmek, sebze-meyve grubundan mevsim yeşilliklerine sofranızda mutlaka yer verin. Özellikle C vitamini açısından zengin olan kırmızıbiber ve yeşillikler vücudunuzu zinde tutacaktır.

Kafeinli içecekleri sınırlayın
Kafein, vücutta demir ve diğer besinlerin emilmesini önlemesinin yanı sıra vücuttan su atımını da attırarak bahar yorgunluğunu tetikliyor. Ayrıca kafein, kalsiyumun idrarla vücuttan atılmasına da neden oluyor.

Yoğurt ve kefiri unutmayın
Güçlü bir bağışıklık sistemi de bahar yorgunluğunu kolay atlatmanızı sağlıyor.
Her gece bir bardak kefir ve ana öğünlerde bir kase yoğurt tüketmeniz, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

Antioksidanlara değerini verin
Bağışıklık sistemini en iyi destekleyen A, C ve E vitaminlerinden zengin besinleri Tam tahıllı besinleri her öğünde sofranızda bulundurun Tam buğday, çavdar ve yulaf gibi tam tahıl ürünleri; zengin lif içerikleri, kan şekerini düzenlemeleri ve yüksek oranda B vitamini içermeleri nedeniyle bahar mevsiminde her öğünde sofranızda bulunması gereken besinlerden.

Sofranızdan eksik etmeyin.
A vitamini bağışıklık sistemi hücrelerinin sayısında önemli derecede artış sağlıyor. Havuç, ıspanak, kabak, marul, brokoli, karaciğer ve domateste bulunuyor. Günlük 1 adet havuç A vitamini ihtiyacını karşılıyor.
C vitamini, serbest radikallere karşı savunma mekanizmasını geliştiriyor.
Limon, portakal, çilek, greyfurt, kivi, dolmalık biber, enginar, brokoli, fasulye, maydanoz, ahududu ve kuşburnunda bolca mevcut. Günlü bir adet orta boy kivi C vitamini gereksinimini karşılıyor.
E vitamini, ayçiçek yağı, zeytinyağı, fındık, badem, soya, ceviz ve fiştik türlerinde bulunuyor.
Günlük 1 avuç fındık E vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Olcay BARIŞ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ'ın Yazıları
► Kefir Mucizesi Dyt.Zühal AYNACI BAYEL
► Mucize İçecek Kefir Dyt.Dilan DALGIÇ
► 'keyiften' Gelen İçecek 'kefir' Dyt.Mesude EVİRGEN
► Kırmızı Et: İyi mi Kötü mü? Dyt.Yunus Emre UZUN
► Kırmızı Etin Beslenmedeki Önemi Dyt.Nursel EROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sabah Bir Tutam Kırmızı Biber Gece 1 Bardak Kefir' başlığıyla benzeşen toplam 46 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kuruyemişle Zayıflayın Aralık 2015
◊ Yağ Düşmanı 9 Besin Aralık 2015
◊ Süt Alerjisine Dikkat Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:23
Top