2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yılbaşını Kilo Almadan Geçirmenin Şifresi
YAZI #2796 © Yazan Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ | Yayın Aralık 2015
Yeni yıl gecesi eğlenirken kilo almak istemiyorsanız iki noktaya dikkat edin: Yemekleri tadımlık yiyin ve uyanınca mutlaka 60 dakikalık bir yürüyüş yapın. YENİ yıla girerken insanlar eski bir yılı geride bırakacak olmanın verdiği sevinç ve rahatlıkla kendini kısıtlamadan yiyip içmek istiyor. Aslında aşırıya kaçmadan ama lezzetli yemekler yiyerek yeni yıla keyifle girmeniz mümkün. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış'a göre bunu yapmanın ilk adımı, sofradaki yiyeceklerden 'tadımlık' almak. Bir de ertesi gün 45-60 dakikalık bir yürüyüşle enerjiyi yeniden kazanmak. Birçok çeşidin bulunduğu cazibeli bir sofrada tabağınıza her yiyecekten az miktarda alarak fazla yemenizin de engellenebileceğini ifade eden Olcay Barış, şu önerilerde bulundu: - Mönüde zeytinyağlı sebze yemekleri bulundurmaya çalışın. Zeytinyağlı yiyecekler hem tok tutar hem de daha az kalori içerir. - Salata çeşitlerinizi mayonez ve dışarıdan alman kalori oranı yüksek soslar yerine yoğurt ile zenginleştirebilirsiniz. - Yılbaşı akşamının vazgeçilmez yemeklerinden hindiyi ya da seçeceğiniz başka bir et çeşidini mutlaka fırında veya tencerede pişirin. - Yiyeceğiniz etlerin görünen yağlarını ve derilerini tüketmeyin. - Kuruyemiş tabaklarınızı mümkün olduğunca küçük porsiyonlarda tutun. Kuruyemişler faydalı olmalarının yanı sıra aynı zamanda içerdikleri yağ dolayısıyla fazla kalori içeriyor. - Yemekte mutlaka bol miktarda su tüketin. İçeceğiniz su veya soda midenizde yer kaplayarak sizi tok tutar. - Sütlü veya meyveli tatlılar; şerbetli tatlı ve kremalı pastalara göre daha az kalori ve yağ içerir. Daha sağlıklı tatlı çeşitlerini tercih ederek alacağınız kalori miktarını azaltabilirsiniz. - Yılbaşı akşamı alkol almayı tercih edenlerdenseniz 2-3 kadehi aşmayın ve beraberinde bol su tüketin. Ertesi gün vücuttaki alkolün atılabilmesi için 12-14 bardak su içmelisiniz. Bu sayede vücudunuzda oluşacak ödemden de kurtulabilirsiniz. - Alkol seçeneğinizi kalorisi düşük olan şaraptan yana kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, sağlıklı ve alkolsüz meyve kokteylleri, gece boyunca daha enerjik olmanızı sağlayacaktır. - Su içmenin vücudunuzda oluşturacağı olumlu etkiyi azaltmamak için yeni yılın ilk günlerinde kafein tüketiminizi de sınırlandırmanız gerekiyor. 1 OCAK'TA 1 GÜNLÜK DETOKS PROGRAMI Yılbaşı gecesinde alman fazla kalori ve alkolün etkilerini azalmak için ertesi sabah itibariyle bir günlük 'detoks' programı uygulanmasını öneren Diyet Uzmanı Olcay Barış, bu programda şu yiyecek ve içeceklerin tüketilmesini öneriyor: SABAH: 2 dilim ananas, 2 dilim portakal, 1 kivi, yarım elmadan oluşan meyve salatası ile birlikte 5 tane badem ARA: 1 fincan bitki çayı ÖĞLEN: 1 kase sebze çorbası, bol limonlu salata ve 1 kase yoğurt ARA: 1 bardak arındırıcı limonata, 2 grisini AKŞAM: 1 kase sebze çorbası, bol limonlu salata ve 1 kase yoğurt ARA: 1 fincan bitki çayı.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Olcay BARIŞ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ'ın Yazıları
► Kilo Alma Dyt.Sinan YILDIZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yılbaşını Kilo Almadan Geçirmenin Şifresi' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kuruyemişle Zayıflayın Aralık 2015
◊ Yağ Düşmanı 9 Besin Aralık 2015
◊ Süt Alerjisine Dikkat Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:18
Top