2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ortaokul Çağına Gelen Çocuğun Gelişim Özellikleri Nelerdir?
YAZI #2814 © Yazan Psk.E. Elanur GÜRBÜZ KAYIKCI | Yayın Aralık 2015
Ortaokul çağı çocukları yavaş yavaş çocukluğun son dönemine gelmiş olurlar. Ortaokul çağı ergenliğin başlamasına yakın dönemlerdir. Her çocuğun gelişimsel hızı farklı olduğu için bazı çocuklar ergenliğe adım atarken bazıları biraz daha bekleyebilir. Bu dönemde çocukların soyut düşünebilme, karmaşık meselelere kafa yorabilme gibi zihinsel becerileri artar. Karşı cinsten olan arkadaşlara romantik hisler beslenebilir. Arkadaş grupları eskisine göre daha fazla önem kazanır. Bir gruba ait olma ihtiyacı oldukça artar. Bu dönemde arkadaş grubundan dışlanma tehlikesi çocukları çok fazla korkutabilir. Özellikle erkeklerde saldırgan davranışların artması sıklıkla görülür. Ebeveynler çocukların bu saldırgan davranışları karşısında sakin kalarak doğru yolu göstermelidirler.

Psikolog Elanur GÜRBÜZ
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.E. Elanur GÜRBÜZ KAYIKCI'nın Makale ve Yazıları
► 3-6 Yaş Dönemi Gelişim Özellikleri Psk.Şükriye KARAHAN
► 1.5-3 Yaş Dönemi Gelişim Özellikleri Psk.Şükriye KARAHAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Ortaokul Çağına Gelen Çocuğun Gelişim Özellikleri Nelerdir?' başlığıyla benzeşen toplam 35 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuk Psikoterapisi Şubat 2018
► Psikolojik Sağlamlık Temmuz 2015
◊ Okul Öncesi ve Aile Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:53
Top