2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadın Çemberi
YAZI #2876 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Şubat 2016
Dünyanın kadınlara ihtiyacı var. Kendi gücüyle barışmış, gizemli dişi benliğinden gelen bilgeliği kucaklamış ve kadın olmanın armağanını hayata sunabilen kadınlara. Bir kadının kendi gücüyle bağlantı kurmasının ve dişi bilgeliğini kucaklamasının en derin ve etkin yolu kızkardeşleriyle dizdize oturması, onların hikayelerini dinlemesi ve kendi hikayelerini paylaşması, kalbinin en derinindeki acı ve özlemleri kadın kalplerinin şahitliğinde seslendirmek, gerekirse ağıt yakmak, gerekirse karın titreten kahkahalarla hayatı kutlamak.

Biz kadınlar binlerce yıl beraber yaşadık. Toprağı ekerken, çocuklarımıza annelik yaparken, evin ihtiyaçlarını karşılarken birbirimizden güç aldık, birlikte şarkılar söyledik, dans ettik. Birbirimizle bağlantıda olduğumuz ve dişiliğin gizemini ve gücünü yaşadığımız sürece yaşamın koruyucuları olarak dünyaya şifa olduk.

Şimdi dünya dişi bir dokunuş ve sevgi için ağlıyor. Bu zamanda yeryüzünün ve insanlığın ihtiyaç duyduğu şifa ve hatırlaması gereken, bir ananın koşulsuz ve tutkulu sevgisi ve şefkati…

Şifa kadınlar, kadınların hikayesi, bizim hikayemiz, dünyanın ve insanlığın dönüşümünün hikayesi, kalplerimizin mümkün olduğunu bildiği daha güzel bir dünyaya olan özlemimizin, içimizdeki vahşi kadını bulup özgürleştirmek için toprağı tırnaklarımızla kazışımızın ve duyduğumuz ilahi çağrıya teslim oluşumuzun hikayesi.
Ve gerçek şu ki bunu sadece biraraya gelip ellerimizi ve kalplerimizi kenetleyerek yapabiliriz.

Bu çalışma özellikle kendi hayatlarında kadın dayanışmasını ve dişi bilgeliği kolektif deneyimlemek isteyen kadınlar için hazırlandı. Eğitime katılımınızı takiben kendi kadın çemberinizi başlatabilecek, bu konuda eğitimi birlikte aldığınız kadınlardan destek alabileceksiniz. 3 gün sürecek eğitim/inzivada hem yavaşlayıp dişi özümüzle ve doğanın şifalı gücüyle bağlantı kuracağız, hem de uygulamalı olarak bir kadın çemberinin döngülerini öğreneceğiz.
Kadın çemberi nedir, nasıl başlanır, nasıl uygulanır?
Çember adabı
‘Presence’, alan tutmak, şahitlik, derin dinleme pratikleri
Armağan çemberi
Rüya çemberi
Meditasyon
Doğa yürüyüşleri
Müzik ve dans
Seremoni
Etkinlik açılış: 12 Şubat 2016 Cuma, 16:00
Etkinlik kapanış: 14 Şubat 2016 Pazar, 16:00
Katılımcılardan etkinliğin tamamına katılmaları beklenir.

KOLAYLAŞTIRICI: FİLİZ TELEK

Filiz Telek yaklaşık 15 senedir gruplarla kolektif bilinç ve ortak akıl süreçleri üzerine çalışıyor. Kişisel farkındalık yolculuğuna çıktığından beri öğrendiklerini ve keşfettiklerini yazarak, fotoğraflayarak, kolektif öğrenme süreçleri tasarlayıp kolaylaştırarak paylaşan Filiz, bir yandan da yaşamın kutsallığını ve güzelliğini, her an ruhumuzdan yansıyan olasılıkların varlığını bize hatırlatan yaratıcı ifadelerin üretiminden keyif alıyor. 2010 yılında çıktığı kişisel şifa yolculuğunda temas ettiği dişi özünün rehberliğinde, 2013 yılında vizyonerliğini yaptığı ‘Kadınlar Şifadır’ (Women are Medicine) çemberinin tohumlarını ekti ve dünyanın farklı yerlerindeki kızkardeşleriyle birlikte bu tohumları filizlendirmeye devam ediyor. Halen, kadın çemberlerinin yanı sıra kadın erkek ilişkilerini şifalandıracak kadın-erkek çemberlerinin ve çalışmalarının hazırlıklarını yapıyor.

ETKİNLİK MEKANI: TANGALA KEÇİ ÇİFTLİĞİ

Muğla'nın Fethiye bölgesindeki Ak dağların eteğinde, antik Tlos kenti yakınlarında, 750 metre rakımda 2013 yılında kuruldu. Çeşitli sürdürülebilir ve kırsal yaşam projelerine ev sahipliği yapan keçi çiftliğinin kuruluş amacı tamamen doğal ortamlarında, dağlık arazide beslenen keçilerin sütünden yerel ve dünya peynirlerini üretmektir. Tangala ekibi için kırsal yaşam hayvanlardan, üretmek de onlarla birlikte yaşamaktan beslenen bir döngü.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Kadın Psikolojisi Psk.Ebru Ceylan TEZER
► Kadın Cinselliği Psk.Meltem BİLGİCİ
► Kadın Psikolojisi Psk.Deniz AKINCI
► Kadın Olmak Psk.Özlem SANAN ŞENBAY
► Kadın Depresyonları Psk.Namık ACAR
► Kadın ve Şiddet Psk.Derya SOY
► Boşanma ve Kadın Psk.Nazlı AKAY
► Kadın Ne İster? Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Ötekileştirilen Kadın Psk.Nazlı TUTAN
► Şiddet ve Kadın Psk.Nihal ARAPTARLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kadın Çemberi' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:18
Top