2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Nedenler.. Çözümler..
YAZI #2895 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Nurhan KÖKSAL | Yayın Mart 2016
Anne baba ve öğrenci arasında köprü vazifesi gören aile görüşmeleri hakkında biraz konuşalım..
Çocuğum neden ders çalışmıyor? Bu soru özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin evlerinde sıklıkla duydukları bir soru haline geldi. Çünkü ailelerin beklentileri yükseliyor ve öğrenci ne kadar çalışırsa çalışsın hedef için yeterli görülmüyor. Diğer bir pencerede ise çocuk gerçekten ders çalışamıyor. Peki bunun nedeni yalnızca “canının istememesi” mi? Onunla derslerin kötü gidişi hakkında “üzerine daha çok düşmen lazım, çok tv izliyorsun, az bilgisayar oyna..” nın dışında konuşuyor musunuz? Belki okulda kimse tarafından kabul görmüyor, fiziksel açıdan kendini beğenmiyor, herhangi bir sosyal aktivitede başarı gösteremiyor, özel problemlerini aileyle paylaşamıyor.. Ben de buradayım demenin başka bir yolunu arayan çocuğunuz için ders problemi böylece ikinci planda kalır..
Sizden bir makale okumanızı istiyoruz, yalnızca iki saatiniz var ve zaman bitiminde bize bir özet sunacaksınız. Karşılığında size geleceğinize yatırım yapabilmenizi sağlayacak bir fırsat sunuyoruz. Ancak içinde bulunduğunuz odada çok korktuğunuz bir hayvanla berabersiniz. Böyle bir durumda önce gelecek fırsatınızı mı düşünürsünüz hayvanla, korkunuzla nasıl baş edeceğinizi mi? İşte çocuğunuz da bu soruya yanıt verememiş, bir korkusuyla ve dolayısıyla kaygısıyla, bir de sınavlarla uğraşıyor. Bizim önceliğimiz onun kaygılarından sıyrılması ve rahatlamış bir halde tüm enerjisini hedefine yönlendirmesidir.
Birinci adımdaki sıkıntıları sunduğumuz aile görüşmelerinde tüm üyeler problemlerini masaya yatırıyor ve işbirliği içinde çözüm arayışına giriyor. Bu noktada en büyük çözüm gerçekleşmiş oluyor, birbirini gerçekten dinlemek ve anlamak.. Artık aile içi paylaşımın yoğun olduğunu gören çocuk kendisine daha fazla güvenecek ve çözüme dahil olacak.
Her problemin bir nedeni, bir de çözümü bulunuyor. Herkes için bulmak ve çözmek dileğiyle hoş çakalın..
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nurhan KÖKSAL Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Nurhan KÖKSAL
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Nurhan KÖKSAL'ın Yazıları
► Evlilik, Sorunlar ve Çözümler Psk.Mehmet Enver BAYATLI
► Evliliği Boşanmaya Götüren Nedenler Psk.Dnş.Sezen SALİHOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Nedenler.. Çözümler..' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ 2 Yaş Sendromu Mayıs 2019
◊ Anne Baba Tipleri Mart 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:14
Top