2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hayatınızda Daha Çok Anlam Bulmak ve Daha İyi Anlaşılmak İster Misiniz?
YAZI #2926 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Mart 2016
Hayatın kendilerine
daha fazlasını sunabileceğini bilenler için
2. Dalyan Atölye Çalışması

Nisan ayının son hafta sonu ikinci atölye çalışmamız için Dalyan’da bir araya geliyoruz. Bu atölye çalışmalarının ilkini iki yıl önce düzenlemiştik, o zamandan bu yana çok yol aldık. Sizi de katılmaya davet ediyoruz.
Hepimiz bir ilişkiler ağı içinde yaşarız. Gerçek ve doyurucu ilişki ancak özümüzden ilişki kurmakla mümkündür. İlişkiler hayatın içinde doğal olarak karşılaştığımız gerilimleri ve kayıpları tamir eder.
Hem kendinizi daha iyi ifade edebilmek hem de ilişkide olduğunuz kişilerin bunu yapmalarına alan açmak istemez miydiniz?
Her birimizin amaçları, duyguları ve ihtiyaçları vardır. Evlat, ebeveyn, eş, kardeş, iş arkadaşı ve arkadaş rollerinde zorlanmamızın nedeni asıl tabiatımızla bağımızın kopmuş olması. Toplumsal şartlanma çok güçlü bir etmen. Günümüzde maruz kaldığımız programlama, reklamlar ve propaganda yüzünden yaratıcı düşünce ve bağımsızlık yeteneğimiz sınırlanıyor. Basitliğe dönüş yapmamıza ve özümüzden bağlantı kurmamıza yardımcı olacak yöntemlere ihtiyacımız var.
Hayatınızı oto-pilottan çıkarıp kontrolü ele almaya hazır mısınız?
Bu çalışmada gerek bireysel olarak size ait, gerek hepimizin paylaştığı bilinçdışı süreçlerle bağ kurmayı deneyimleyeceksiniz. Bu süreçler özünüzden gelir, içten, derinlikli ilişkiler kurmanıza yardımcı olur. Bu yabancısı olduğunuz bir durum değil çünkü bebekliğinizde de doğal olarak içinizden geldiği gibi davranmaktan başka bir şey yapmanıza gerek kalmadan ihtiyaçlarınız karşılanırdı.
Yetişkin bireyler olarak da görülmeye, duyulmaya ve olduğumuz gibi kabul edilmeye ihtiyacımız var. Bu çalışmada, nerede, nasıl ve kim olduğunuzu şefkat dolu, güvenli bir ortamda ifade etmeyi öğreneceksiniz. Yaşamın asıl tabiatıyla bağınızı yeniden kurmanın mümkün olduğu durumları yaşama fırsatı bulacaksınız.
Bu ruhsal bahar temizliği sayesinde özünüzdeki huzur ve rahatlıkla yeniden bağ kuracak, yine özünüzden ilişki kurabilmeye başlayacaksınız.
“Yürüyebiliyorsan dans edebilirsin, konuşabiliyorsan şarkı söyleyebilirsin” diyen Afrika özdeyişinin özgürleştirici rehberliğinde bedenimizi ve sesimizi özgürce ifade edebileceğimiz alanlar yaratmaya niyet ettik.
Binlerce yıl varlıklarını sürdüren dünyanın yerli kabilelerinden, Bergama Antik Kenti’nde Asklepion gibi bir sağlık merkezi’ni kuran Anadolu’daki atalarımızdan, Çin’de
Tao The Ching kitabıyla bize aktarılan kadim bilgeliklerden ve uygulamalardan esinlendik.
Bütün bunları günümüz psikoloji biliminin psikodrama, sanat terapisi, aile terapisi gibi alanlarında aldığımız eğitimlerle harmanladık. Bu deneyim size özünüzü hatırlatacak ve onunla bağınızı tekrar kurmanıza yardımcı olacak, aynı zamanda bilinçdışınızın gücüyle iletişim kurmayı öğrenmenizi de sağlayacak. Bu güçlü yetiler sayesinde yaşam ırmağında kendinizden emin bir şekilde yolculuk edebileceksiniz.
Öğreneceğiniz yollardan bir tanesi, sizinle rüyalarınız aracılığıyla iletişim kurmaya çalışan bilgeliği keşfe çıkmak. Aynı zamanda içsel sesinizi duymayı, bu sesi başkalarının gerginlik yaratmaya yönelik propagandalarının yansımasından ayırt etmeyi de öğreneceksiniz. Bedeninizin de daha iyi farkına varacaksınız.
İlk atölye çalışmamızda yer alan katılımcılar, keşfettikleri şeylerin kendilerini şaşırttığını söylemişlerdi!
Çalışmayla İlgili Ayrıntılar

Çalışma Dalyan, Başar Otel’de, 29 Nisan Cuma günü 15.00’da başlayacak, 30 Nisan Cumartesi tam gün devam edecek ve 1 Mayıs Pazar günü akşamüstü 16.00’da bitecektir.
Çalışma ücreti 500TL, konaklama ücreti ana ve ara öğünler dâhil 220TL’dir.
Katılımcı sayısı sınırlıdır. Katılmak için e-posta yoluyla başvurabilirsiniz; lütfen mesajınızda bu çalışmaya neden katılmak istediğinizi ve ne elde etmeyi umduğunuzu da kısaca anlatın.
Nilgün Sarı – www.nilgunsari.com
İrem Bray – www.irembray.com
1. Dalyan Atöyle Çalışması’ndan izlenimleri ve katılanların görüşlerini bu videodan izleyebilisiniz.
Çalışmanın size uygun olup olmadığını görüşmek için ikimizden biriyle temasa geçebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Kadın Anlaşılmak İster Dr.Mehmet TEKNECİ
► Çift Sorunlarınızı Çözmek İster Misiniz? Psk.Sema KAHVECİ KAANOĞLU
► Daha Fazlası Olmak Psk.Emre ŞENGÜR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Hayatınızda Daha Çok Anlam Bulmak ve Daha İyi Anlaşılmak İster Misiniz?' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:10
Top